Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 1. i 2. april 2023.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 1. i 2. april 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 1. i 2. april 2023: ne šalimo se – tokom oba dana vikenda padaće kiša, a duvaće i jači severozapadni vetar.

Vremenska prognoza za subotu, 1. april 2023.

  • Sunce izlazi u 6.20, a zalazi u 19.05.

Na Dan šale, iako će jutro biti prijatno (11 stepeni), oblačno vreme rezultiraće kišom tokom većeg dela dana. Duvaće umeren severozapadni vetar, predveče jači, zapadni. Maksimalna dnevna temperatura biće 15 stepeni.

Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze i bolova u kostima i zglobovima. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna koncentracija.

Ako putujete van Beograda… oblačno, mestimično sa kišom ali i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom tokom celog vikenda. Na najvišim srpskim vrhovima provejavaće sneg. Vetar će biti umeren, a u istočnim delovima Srbije i na planinama povremeno jak, zapadnih pravaca. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 14 do 18 stepeni.

Vremenska prognoza za nedelju, 2. april 2023.

  • Sunce izlazi u 6.18, a zalazi u 19.06.

U toku noći, između subote i nedelje, doći će do razvedravanja. Posle jutarnjeg, zubatog sunca (2 stepena), tokom dana biće promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima Beograda, padaće kiša. Vetar će biti umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura: 15 °C.

U ponedeljak i utorak – kiša, pa čak i susnežica…

(danubeogradu.rs / RHMZ)