Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzički spektakl „Rock opera“ 5. oktobra 2023. ponovo u MTS dvorani
Muzički spektakl "Rock opera" 5. oktobra 2023. ponovo u MTS dvorani
Muzički spektakl "Rock opera" 5. oktobra 2023. ponovo u MTS dvorani

Muzički spektakl „Rock opera“ 5. oktobra 2023. ponovo u MTS dvorani

Posle prošlogodišnjeg nastupa kada su briljirali u MTS dvorani, na istu scenu Rock opera se vraća i ove godine, preciznije, 5. oktobra 2023. od 20.00.

Vanvremenski, antologijski, svetski, rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama, preplaviće dobrim vibracijama popularnu beogradsku dvoranu. Ovaj muzički spektakl ove godine izvodi se pod nazivom „Rok opera – specijal“, a organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog big benda; Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada i MTS dvorane.

Na programu koncerta zastupljeno je 25 muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo.

Na sceni čak 50 izvođača izvodi muziku sledećih grupa i izvođača: The Doors, Queen, Pink Floyd, AC/DC, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Tine Tarner i drugih. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić I članovi Hora i orkestra Opere SNP iz Novog Sada.

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da muzički spektakl „Rock opera“ već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku. Koncept je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila.

Konncert „Rok opera – specijal“ je specijalno pripremljen koncertni show u povodom pet godina umetničkog rada novosadske „Rock opere“ i biće predstavljen na Evropskoj turneji planiranoj za 2023. godinu.

Karte mogu da se kupe preko sajtova mtsdvorana.rs, tickets.rs i efinity.rs.

(danubeogradu.rs)