Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Detektiv Marlou
Novi filmovi u bioskopima: Detektiv Marlou
Novi filmovi u bioskopima: Detektiv Marlou

Novi filmovi u bioskopima: Detektiv Marlou

Adaptacija bestseler romana Džona Benvila, film „Detektiv Marlou“, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 13. aprila 2023.

Fantastičnu glumačku postavu predvode Dijana Kriger, Lijam Nison i dvostruka oskarovka Džesika Lang.

Godina je 1939. u Los Anđelesu. Privatni detektiv Filip Marlou je kao uvek nemiran i usamljen, a posao ide sporo. Ubrzo dolazi novi klijent: mlada, lepa i skupo obučena Kler Kavediš, kći holivudske glumice i filmske ikone Doroti Kvinkanon, koja želi da joj Marlou pronađe bivšeg ljubavnika, sitnog dilera droge poznatog kao Niko Peterson.

Marloa istraga odvodi u klub koji je poznat kao utočište za bogate i moćne građane Los Anđelesa, kojim upravlja Flojd Hanson naizgled stub društva, ali zapravo čuvar vrata ljigavog podzemlja.

Dok se priča o Nikovoj slučajnoj smrti odvija, Marlou nije u nju uveren. Ispada da je smrt nameštena – Niko je još živ – a Marlou se uskoro nađe uvučen u skandalozno podzemlje filmske industrije i u unakrsnoj vatri između legendarne holivudske glumice i njene subverzivne, ambiciozne kćeri.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Marlowe / Detektiv Marlou. Početak prikazivanja: 13. april 2023. Dužina trajanja: 109 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, R. Irska, Španija / 2022. Žanr: krimi, misterija, triler. Uloge: Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange. Reditelj: Neil Jordan.
(danubeogradu.rs)