Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Mačke u muzeju
Novi filmovi u bioskopima: Mačke u muzeju
Novi filmovi u bioskopima: Mačke u muzeju

Novi filmovi u bioskopima: Mačke u muzeju

Najnovija sinhronizovana animacija „Mačke u muzeju“, namenjena najmlađoj publici, prikazivaće se od četvrtka, 13. aprila 2023. u domaćim bioskopima.

Da li mačka i miš mogu da postanu prijatelji, a potom usled izazova koje život nosi i zadrže svoje prijateljstvo?

Dok pokušava da pobegne od nadolazeće poplave mladi mačak Vinsent i njegov novi prijatelj miš Moris sakrivaju se u starom klaviru. Kada instrument iznenada završi u muzeju Vinsent upoznaje elitni tim mačaka koji godinama čuva remek-dela od glodara i drugih štetočina.

Iako godinama sanja da pronađe pravu mačiju porodicu i žudi za osećanjem pripadnosti, on ne želi da izgubi svog prijatelja koji mu je spasao život, te je Vinsent primoran da sakriva Morisa. Međutim, mišić ima jednu slabost, a to je da voli da grize najpoznatija muzejska remek-dela.

I sve postaje još komplikovanije kada, u sklopu gostujuće postavke, u muzej stiže jedno od najvećih svetskih remek-dela, Mona Liza. To je san svakog miša: da sažvaće fantastično slikarsko delo.

Međutim, ni Vinsent, ni Moris, ni ostale mačke prisutne u muzeju nisu svesne činjenice da neko ima namere da je ukrade i Vinset mora da skupi hrabrosti i pametno pristupi spasavanju remek-dela Leonarda da Vinčija. On se trudi da sačuva reputaciju muzeja i osvoji Kleopatrino srce, prelepe mačke zadužene za egipatsku zbirku muzeja.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Koty Ermitazha / Mačke u muzeju. Početak prikazivanja: 13. april 2023. Dužina trajanja: 83 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2023. Žanr: animirani, avantura. Sinhronizacija: Stefan Buzurović. Reditelj: Vasily Rovensky.
(danubeogradu.rs)