Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Rodeo
Novi filmovi u bioskopima: Rodeo
Novi filmovi u bioskopima: Rodeo

Novi filmovi u bioskopima: Rodeo

Debitantski dugometražni film „Rodeo“ francuske rediteljke i scenaristkinje Lole Kivoron prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 6. aprila 2023.

Radnja je smeštena u moto kulturu predgrađa Pariza, gde neustrašiva vozačica motora uspeva da potpuno uzdrma muški klub motociklista.

Džulija je mlada i neprilagođena i njena najveća strast je vožnja motora. Film i počinje sekvencom u kojoj Džulija prkosi nekolicini mladića iz naselja koji pokušavaju da je spreče da sledi svoj put. Taj put podrazumeva da nabavi točkove za njega: tako i juri autoputem na ukradenoj Hondi.

Iako je svet motociklista koji izvode vratolomije pravi muški klub, Džulija ne posustaje i posećuje ilegalne piratske moto skupove, tzv. „rodee“. Ono što se u početku čini kao da bi mogao biti poznati šablon coming of age filmova – onaj o pronalaženju svog plemena i provođenju vremena na opasnim ulicama – ubrzo se pokazuje da je mnogo više od toga.

Rediteljka je provela godine upoznavajući andergraund zajednicu vozača motocikala koji se voze severno od Pariza, te film oslikava njeno empatično razumevanje miljea i njegovih protagonista.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Rodéo / Rodeo. Početak prikazivanja: 6. april 2023. Dužina trajanja: 105 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2022. Žanr: drama. Uloge: Antonia Buresi, Julie Ledru, Yannis Lafki. Rediteljka i scenaristkinja: Lola Quivoron.
(danubeogradu.rs)