Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 24-28. april 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 24-28. april 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 24. do 28. aprila 2023: tokom ove radne nedelje biće nestabilno vreme, sa čestom kišom, ali i sa više od 15 stepeni.

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na srčane, cerebrovaskularne i bolesnike sa respiratornim tegobama, pa im se savetuje oprez. Kod meteoropata će najizraženiji biti poremećaji sna i glavobolјa. Pojačana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 5.39 / 19.34;
  • (utorak) 5.38 / 19.35;
  • (sreda) 5.36 / 19.36;
  • (četvrtak) 5.34 / 19.38;
  • (petak) 5.33 / 19.39.

U ponedeljak će biti oblačno uz čestu kišu. Temperatura, od 13 pre podne do maksimalna 22 stepena. Vetar umeren, jugoistočni. Krajem dana i u toku noću temperatura se neće spuštati ispod 11 stepeni.

Ako putujete van Beograda… pre podne promenlјivo oblačno, mestimično uz kratkotrajnu kišu ili plјuskove sa grmlјavinom, a suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugozapadu zemlјe. U zoni jačih plјuskova postojaće uslovi za lokalnu pojavu kratkotrajne sugradice ili sitnog grada, a od sutra će biti i svežije uz umeren i jak severozapadni vetar. Do srede će biti nestabilno u svim predelima, povremeno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

U utorak će biti uglavnom oblačno sa povremenom kišom i na mahove jačim severozapadnim vetrom koji će duvati tokom celog dana. Maksimalna temperatura biće 16 °C.

U sredu – promenljivo oblačno uz umeren severozapadni vetar. Meteorolozi očekuju padavine u pojedinim delovima grada u prepodnevnim satima. Temperatura: od devet do 14 °C.

U četvrtak će osvanuti dan sa više sunčanih intervala, sa nižom jutarnjom temperaturom (6 °C). Duvaće slab severozapadni vetar. Ne bi trebalo da bude padavina. Maksimalna temperatura: 16 °C.

U petak, pretežno sunčano tokom dana, a uveče novo naoblačenje koje može da rezultira kišom u pojedinim delovima Beograda. Vetar slab, jugoistočni. Temperatura od 6 do 20 °C.

Uslediće vikend tokom koga će povremeno padati slaba kiša.

(danubeogradu.rs)