Naslovna » Izlasci » Akcije » 60. Disovo proleće u UK „Parobrod“: Retrospektiva kao perspektiva
60. Disovo proleće u UK "Parobrod": Retrospektiva kao perspektiva
60. Disovo proleće u UK "Parobrod": Retrospektiva kao perspektiva

60. Disovo proleće u UK „Parobrod“: Retrospektiva kao perspektiva

Program 60. Disovog proleća „Retrospektiva kao perspektiva“ biće održan u Ustanovi kulture „Parobrod“ u ponedeljak, 22. maja 2023. od 19.00.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ iz Čačka u okviru ovog događaja predstaviće beogradskoj publici ovogodišnjeg dobitnika Nagrade „Mladi Dis“ i nagrađene za esej o Disovom stvaralaštvu.

Imena novih laureata ovih prestižnih nagrada saopštiće Marjan Čakarević, član žirija za Nagradu „Mladi Dis“ i Milica Ćuković, predsednik žirija za esej. Ovom prilikom biće predstavljena i izdanja jubilarnog 60. Disovog proleća:

  • „Glasovi tišine“ antologija pesama laureata Disove nagrade, koju je priredio Mihajlo Pantić, a uredio Bogdan Trifunović;
  • „Poems“, Disova poezija prevedena na engleski jezik, prevod uradio Novica Petrović;
  • Izabrane pesme Vladislava Petkovića Disa i
  • 54. broj lista „Disovo proleće“, koji je uredila Tanja Vuković.

O izdanjima će govoriti Bogdan Trifunović, direktor manifestacije Disovo proleće i Tanja Vuković, urednik istoimenog lista.

Kabare Nebula, multidisciplinarna umetnička grupa iz Beograda, interpretiraće Disove stihove u formi poetskog performansa na engleskom i srpskom jeziku, u drugom programskom segmentu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.