Naslovna » Izlasci » Akcije » Akcija „Na konjskim leđima do zdravog razvoja“
Akcija "Na konjskim leđima do zdravog razvoja" (foto: Pixabay)
Akcija "Na konjskim leđima do zdravog razvoja" (foto: Pixabay)

Akcija „Na konjskim leđima do zdravog razvoja“

Besplatna akcija „Na konjskim leđima do zdravog razvoja“ od utorka, 16. maja 2023, biće priređena za decu i osobe sa smetnjama u razvoju i bez njih.

U organizaciji Opštine Voždovac i Sportskog saveza Voždovac i u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave i ove godine biće organizovan program u kom se koristi interakcija sa konjima kao osnova za rad u koji, pored pomenutih, mogu da budu uključena i deca i osobe sa fizičkim kongitivnim i emocionalnim teškoćama.

U ovaj vid terapije i rehabilitacije biće uključeni treneri KK „Alekandar“, defektolog i asistent, a odvijaće se svakog utorka i petka.

Terapija uz pomoć konja se koristi za terapiju osoba sa neurološkim smetnjama ili bolestima kao što su cerebralna paraliza, nemogućnost hodanja ili problem sa održavanjem ravnoteže, kao i u tretmanu autizma, poremećaja u ponašanju ili psihijatrijskih oboljenja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ovakva terapija poboljšava efekte metoda lečenja tradicionalne medicine, poboljšava emotivno stanje i kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju.

Zainteresovani mogu da se prijave na 063/401-414. Konjički klub „Aleksandar“ nalazi se u Ulica 3. nova 87, u Pinosavi. (danubeogradu.rs)