Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradska tvrđava: Manifestacija „Otvorene kapije Tvrđave“
Beogradska tvrđava: Manifestacija "Otvorene kapije Tvrđave"
Beogradska tvrđava: Manifestacija "Otvorene kapije Tvrđave"

Beogradska tvrđava: Manifestacija „Otvorene kapije Tvrđave“

Od 4. do 7. maja 2023. JP „Beogradska tvrđava“ organizovaće manifestaciju „Otvorene kapije Tvrđave“, pretežno namenjenu deci i seniorima.

Zbog trodnevne žalosti povodom tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ manifestacija je otkazana za jun, a naknadno će biti saopšten novi termin.

Raznovrstan program koji će podsticati razvoj sportskog duha i zdravih stilova života, a promovisati kulturu i umetnost, biće realizovan na više lokacija na Kalemegdanu.

Vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice za decu, književne večeri od kojih će jednu uveličati Pero i Miloš Zubac, koncert Leontine i hora Čarolije, humanitarni koncert Odjeci Beogradskog Šopen festa, samo su neki od sadržaja koji će obeležiti manifestaciju.

Tokom trajanja manifestacije „Otvorene kapije Tvrđave“ u toku će biti online foto konkurs „Pas Kališa 2023“, na kome mogu da učestvuju svi preko društvenih mreža sa slikom svog ljubimca na Tvrđavi. Proglašenje „Psa Kališa 2023“ će biti u nedelju, 7. maja 2023. od 17.00, na gornjem gradu Kalemegdana.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ceo program će zatvoriti koncert Odjeci Beogradskog Šopen festa koji će imati podnaslov „Za Ivanu“. Na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanskoj tvrđavi, dela „Pesnika klavira“, Frederika Šopena, izvodiće eminentni pijanisti Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić, Neven Šobajić i Nebojša Maksimović.

Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru Beogradskog Šopen fest-a. Putem donatorske kutije sakupljaće se dobrovoljni prilozi, a prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ivane Matijević.

Međunarodna kulturno-obrazovna manifestacija Beogradski Šopen fest, od 2012. godine promoviše lik i delo kompozitora Frederika Šopena, predstavlja vrhunski pijanizam sa fokusom na mladim talentima. Festival i koncert organizuje udruženje Kreativa.

Otvorene kapije Tvrđave – program

Beogradska tvrđava: Manifestacija "Otvorene kapije Tvrđave" - program

(danubeogradu.rs)