Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest 2023 od 15. do 18. juna
Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest 2023 od 15. do 18. juna
Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest 2023 od 15. do 18. juna

Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest 2023 od 15. do 18. juna

Jedan od prepoznatljivih simbola prestonice, Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest ove 2023. godine će biti održan od 15. do 18. juna.

Zbog loših vremenskih prilika u Beogradu, program festivala za 15. i 16. jun je odložen i pomeren za 19. i 20. jun!

Kao i noviji Belgrade Music Week, Belgrade Beer Fest je proglašen manifestacijom od značaja za grad Beograd i predstavlja deo beogradskog leta i turističke ponude prestonice.

Odluka o menjanju termina održavanja omiljenih beogradskih festivala, koji svake godine okupe na stotine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva, doneta je u skladu sa početkom letnje turističke sezone u Beogradu, saopštili su organizatori.

Tako će jubilarni 20. Beogradski festival piva biti održan usred juna na Ušću, a nov datum, osim što će obogatiti kulturnu ponudu Beograda, doprineće i dodatnom unapređenju programskog segmenta festivala i pružanju boljeg iskustva zaljubljenicima u pivo i kvalitetnu muziku.

– Održavanje Belgrade Beer Fest-a u junu pruža nam veće mogućnosti kada je u pitanju bukiranje izvođača sa svetske muzičke scene. U ovom trenutku već imamo potvrdu nekih od najpoznatijih imena o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a sa još nekolicinom smo u pregovorima. Verujem da će ovogodišnji izbor izvođača obradovati mnogobrojnu publiku i podići kvalitet festivala na viši nivo. Smatramo da u godini važnog jubileja, 20. izdanja najveće i najposećenije prestoničke manifestacije, Belgrade Beer Fest to i zaslužuje. Naša posvećenost kvalitetu, odličan izbor piva i muzičkih izvođača, kao i bezbednost i zdravlje posetilaca, ostaju naši prioriteti – izjavio je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusic-a, kompanije koja je zajedno sa Gradom Beogradom u organizaciji beogradskog festivala piva.

20. Belgrade Beer Fest: Morcheeba, Ana Popović, Van Gogh, Kralj Čačka

Svetski poznati britanski bend Morcheeba već je najavljen kao jedan od headliner-a. Među zvezdama festivala je i Ana Popović, srpska bluz gitaristkinja koja se smatra jednom od najboljih na svetskoj muzičkoj sceni.

Van Gogh, poslednji veliki bend stvoren na ovim prostorima koji gotovo četiri decenije beskompromisno kroji domaću rock’n’roll scenu, na radost mnogobrojnih poklonika hard zvuka, nastupiće na ovogodišnjem Belgrade Beer Fest-u.

Kralj Čačka, svestrani umetnik čije stvaralaštvo ne podilazi masama i po mišljenju mnogih srpski Tom Waits, još jedan je od izvođača čiji je nastup na ovogodišnjem festivalu piva potvrđen.

Publiku od 15. do 18. juna očekuju i nastupi najvećih domaćih bendova, a kako je najavljeno, ovogodišnji Belgrade Beer Fest, pored odličnog muzičkog programa, obeležiće i drugi brojni sadržaji, uključujući i bogatu ponudu najrazličitijih etiketa piva, po čemu će ova manifestacija moći da parira najvećim evropskim muzičkim festivalima.

Datum održavanja Belgrade Music Week-a biće naknadno saopšten.

Belgrade Beer Fest 2023 – program

Zbog loših vremenskih prilika u Beogradu, program festivala za 15. i 16. jun je odložen i pomeren za 19. i 20. jun!

BBF '23 - Glavna bina

BBF '23 - Elektro bina

BBF '23 - Riff bina

 

Izmene u saobraćaju i na linijama JGP

Sekretarijat za javni prevoz je saopštio da će tokom održavanja manifestacije Belgrade Beer Fest 2023 na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće“ doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Izmenjen red vožnje odnosiće se na period:

 • 15. juna od 17.00 do 16. juna do 4.00 – (nema izmena zbog odlaganja festivala);
 • 16. juna od 17.00 do 17. juna do 5.00 – (nema izmena zbog odlaganja festivala);
 • 17. juna od 17.00 do 18. juna do 5.00;
 • 18. juna od 17.00 do 19. juna do 4.00;
 • 19. juna od 17.00 do 20. juna do 4.00;
 • 20. juna od 17.00 do 21. juna od 4.00.

Vozila javnog prevoza će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom i to:

 • vozila javnog prevoza sa linije 15, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretaće se Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom;
 • vozila javnog prevoza sa linija 84, 704, 706 i 707, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretaće se Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje u skladu sa izmenom režima zbog radova u Glavnoj ulici u Zemunu;
 • vozila sa linija 27E i 35, u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretaće se Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića i Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Linija 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom:

 • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom,
 • dok će u suprotnom smeru vozila sa ove linije koristiti redovnu trasu, odnosno saobraćaće trasom: Ulica sajmište – Brankov most i dalje redovno.

Autobusi će na izmenjenoj trasi koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.