Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodni dan porodice 2023 na Zvezdari
Međunarodni dan porodice (foto: Pixabay)
Međunarodni dan porodice (foto: Pixabay)

Međunarodni dan porodice 2023 na Zvezdari

Međunarodni dan porodice biće obeležen širom Beograda pa i u prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare (Bulevar kralja Aleksandra 395).

Gradska opština Zvezdara, Volonterski servis Zvedare i opštinska Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom u ponedeljak, 15. maja 2023. od 12.00 do 13.00, organizovaće radionicu i druženje sa porodicama koje imaju člana sa invaliditetom.

To će biti prilika da se prisutni podsete najvažnijih vrednosti i uloga porodice i da provedu vreme u zabavnim aktivnostima i druženju.

„Porodica je kamen temeljac zajednice, a zajednica je kamen temeljac društva. Ona nas od detinjstva uči bazičnim životnim veštinama koje nam pomažu da preživimo i napredujemo tokom celog našeg života. Ona je naš kamen temeljac, izvor sigurnosti, topline i prihvatanja.

Mnoge društvene promene imaju veliki uticaj na porodicu i njeno funkcionisanje, ali ono što ostaje nepromenjeno je značaj i uloga koju porodica ima za nas i za celo društvo. Bez obzira kakvi nas izazovi čekaju u životu, naša porodica je uvek tu za nas“, podsetili su organizatori.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Cilj radionice i druženja je da se ukaže na značaj porodičnih veza i odnosa i važnost njihovog očuvanja. To je dan kada porodice treba da se ujedine, da provedu vreme u zajedničkim aktivnostima, okupe se, razgovaraju… (danubeogradu.rs)