Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Korset
Novi filmovi u bioskopima: Korset
Novi filmovi u bioskopima: Korset

Novi filmovi u bioskopima: Korset

Film zapadnoevropske produkcije „Korset“ rediteljke Mari Krojcer, posle Slobodne zone, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 18. maja 2023.

Božić je 1877. godine. Austrijska carica Elizabeta slavi svoj 40. rođendan. Uvek je u svojoj kraljevskoj ulozi – ona je žena cara Franca Jozefa, cenjena zbog svoje lepote i stila; ne sme da iznese svoje mišljenje i pokaže svoju pamet već zauvek mora da ostane mlada i lepa carica.

Da bi ispunila ova očekivanja, pridržava se rigoroznog režima ishrane, vežbanja, friziranja i svakodnevnog merenja struka.

Ali, Elizabetina glad za znanjem i želja za životom sve se više buni protiv pogrešne slike koja o njoj postoji i ona više nije voljna da živi život sputan dvorskim korsetom…

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Corsage / Korset. Početak prikazivanja: 18. maj 2023. Dužina trajanja: 113 minuta. Države i godina proizvodnje: Austrija, Francuska, Luksemburg, Nemačka / 2022. Žanr: drama. Uloge: Colin Morgan, Vicky Krieps, Finnegan Oldfield. Rediteljka: Marie Kreutzer.
(danubeogradu.rs)