Naslovna » Izlasci » Akcije » Prva Novobeogradska porodična biciklijada
Prva Novobeogradska porodična biciklijada (foto: Pixabay)
Prva Novobeogradska porodična biciklijada (foto: Pixabay)

Prva Novobeogradska porodična biciklijada

U nedelju, 7. maja 2023. od 11.00 do 14.00, Gradska opština Novi Beograd organizovaće manifestaciju Novobeogradska porodična biciklijada.

Gradska opština Novi Beograd obaveštava građane da se Novobeogradska porodična biciklijada, zakazana u nedelju, 7. maja, otkazuje zbog dana žalosti. Datum održavanja manifestacije biće naknadno saopšten.

Novobeograđani i gosti iz drugih opština pozvani su na druženje i vožnju bicikla, u Parku Ušće kod spomenika „Večna vatra“.

Pored afirmacije porodičnog okupljanja i zdravog stila života, Novi Beograd ovom manifestacijom želi da doprinese da najmlađi sugrađani uz pomoć stručnjaka i svojih roditelja, savladaju veštinu upravljanja biciklom i nauče kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Pre početka tročasovnog atraktivnog programa, već od 10.00, posetiocima će biti dostupan besplatan laki servis bicikla, štelovanje kočnica i menjača i zamena sitnog potrošnog materijala.

Zvanično otvaranje manifestacije je u 11.00.

Od 11.10 do 11.30, predviđena je demonstracija vožnje na valjcima i trenažerima, sa mogućnošću testiranja i obuke dece za vožnju bicikla.

Predstava „Mala škola saobraćaja“, na programu je od 11.30 do 12.00, a trke guralica, BMH akrobacije i takmičenja na trenažerima su od 12.00 do 12.45. „Puž takmičenje“ od 12.45 traje petnaestak minuta.

Od 13.00 do 13.30 biće igrana predstava „Pažljivko“, a zatim će svi učesnici biti pozvani na zajedničku vožnju biciklima, posle čega će biti dodeljene nagrade za najspretnije na poligonu.

Ideja organizatora je da Novobeogradska porodična biciklijada, koja se ove godine organizue prvi put, zaživi kao manifestacija koja će promovisati porodične vrednosti, radost okupljanja i druženja dece i roditelja.

U Beogradu će tokom maja biti organizovano više manifestacija posvećenih porodici, a 15. maja obeležava se i Svetski dan porodice. (danubeogradu.rs)