Naslovna » BG servis » Redovna odbrana od poplava: Apel građanima da izmeste vozila iz zone Kule Nebojša
Pogled na Ušće (foto: Brankica Andonović)
Pogled na Ušće (foto: Brankica Andonović)

Redovna odbrana od poplava: Apel građanima da izmeste vozila iz zone Kule Nebojša

Uvedena je redovna odbrana od poplava, a upućen je apel građanima da izmeste vozila na potezu od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova.

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju apelovao je na građane da vozila ne parkiraju u ovoj zoni u cilju preventivnih aktivnosti, te da bi omogućio nesmetan rad ekipama vodoprivrednih preduzeća.

Ova pojava je uobičajena za ovaj deo grada i ovakva situacija na tom delu akvatorijuma Dunava dešava se učestalije nego na ostalim delovima obale s obzirom na to da se radi o najnižoj tački Beograda. Po prognozama svih relevantnih institucija, nema opasnosti od izlivanja reke.

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda i ekipe vodoprivrednih preduzeća konstantno prate situaciju na terenu. Građani će blagovremeno biti obavešteni o novim informacijama, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu Opšteg plana za odbranu od poplava i zbog izmerenog vodostaja na merodavnom mernom mestu u petak, 19. maja 2023. godine, preduzeće JVP „Srbijavode“ donelo je Naredbu o uvođenju redovne odbrane od poplava na vodnoj jedinici Beograda – desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova (u dužini od 0,34 km). (Beoinfo)