Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 27. i 28. maj 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 27. i 28. maj 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 27. i 28. maj 2023: biće promenljivo vreme, smenjivaće se sunčani intervali i povremeni kratkotrajni pljuskovi.

Vremenska prognoza za subotu, 27. maj 2023.

  • Sunce izlazi u 4.59, a zalazi u 20.12.

U Beogradu promenlјivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom biće lokalna pojava, pa su padavine moguće u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. Duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura će biti od 15 pre podne do maksimalna 23 °C.

Biometeoroška prognoza… Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Ako putujete van Beograda… biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će lokalno biti obilniji. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na severu Vojvodine ponegde i jak. Najniža temperatura od 12 do 15 stepeni, najviša od 21 do 26 stepeni. Do kraja meseca promenlјivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim plјuskovima i grmlјavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme.

Vremenska prognoza za nedelju, 28. maj 2023.

  • Sunce izlazi u 4.58, a zalazi u 20.13.

U ranim jutarnjim časovima, u nižim delovima Beograda biće magle. Očekuje nas još jedan pretežno oblačan dan, sa izvesnim kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom u pojedinim delovima Beograda. Tokom celog dana će duvati slab zapadni vetar, a temperatura će biti od 15 do 23 °C.

Do srede, temperatura od 25 stepeni će biti stabilna ali će takođe biti pljuskova sa grmljavinom.

(danubeogradu.rs / RHMZ)