Naslovna » Izlasci » Festivali » 3. Festival Dah teatra Umetnost i ljudska prava
3. Festival Dah teatra Umetnost i ljudska prava (detalj sa plakata)
3. Festival Dah teatra Umetnost i ljudska prava (detalj sa plakata)

3. Festival Dah teatra Umetnost i ljudska prava

Radionice, performansi, filmovi, specijalni programi i predstave biće deo trećeg festivala Dah teatra Umetnost i ljudska prava od 20. do 24. juna 2023.

Na različitim zanimljivim lokacijama u Beogradu ova manifestacija povezaće umetnike i branioce ljudskih prava jedne sa drugima i sa širom zajednicom, sa ciljem da podstakne i osnaži građane da reaguju protiv nepravdi, da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim sredinama.

Posebna tema festivala je „Zauzimanje za drugog je borba za nas same“. Upravo pod tim sloganom će biti organizovan forum, sa ciljem da se unese više empatije i saosećanja u ovo vreme u kome svi živimo, postavljajući pre svega ljudskost ispred ličnih (sebičnih) potreba, naglašavaju organizatori.

Program obuhvata pozorišne predstave, radionice, instalacije, koncerte, razgovore, filmove i stvaranje originalnog murala na Silosima (Dorćol). Umetnici i aktivisti za ljudska prava dolaze iz Argentine, Jermenije, Australije, Brazila, Danske, Nemačke, Holandije, Kosova, Norveške, Italije, SAD i Srbije.

Festival je postavljen tako da se u međusobnoj interakciji učesnika i publike pokrenu važne društvene teme koje se ne odnose samo na ljudska prava, već imaju i aspekt zaštite prirode.

Ceo program pogledajte na OVOM LINKU. Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)