Naslovna » BG špijun » Bečej noću 2023 – besplatni koncerti muzičkih zvezda za sve generacije
Bečej noću (foto: Nemanja Đorđević)
Bečej noću (foto: Nemanja Đorđević)

Bečej noću 2023 – besplatni koncerti muzičkih zvezda za sve generacije

Festival Bečej noću na Trgu oslobođenja je postao jedan od omiljenih muzičkih događaja na početku letnje festivalske sezone u Srbiji.

U petak i subotu, 16. i 17. juna 2023, na centralnoj bini publiku očekuju besplatni koncerti nekih od najvećih muzičkih zvezda.

Naše najuspešnije evrovizijske predstavnice Marija Šerifović i Konstrakta će za više desetina hiljada posetilaca, koliko se očekuje tokom dva dana festivala, prirediti večeri pune emocija.

Zvezde prve večeri festivala, u petak 16. juna, biće Konstrakta i Marko Louis. Konstrakta je prošle godine uspela Srbiju da vrati u sam evrovizijski vrh, a u Bečeju će pored dobro poznatih hitova izvesti i najnovije pesme. Lavinu emocija i odličnog raspoloženja će pokrenuti Marko Louis hitovima poput „Euridika“, „Ćutaću“, „Pokušaj“, a pre njega će nastupiti hor bečejske Muzičke škole „Petar Konjović“.

Hrvatski pop muzičar Neno Belan iz Splita će nastupiti sa svojim bendom Fiumens u subotu 17. juna, kada će pevati i jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović kao glavna
zvezda festivala. Marija će publiku prošetati kroz svoje velike hitove, pa će, pored neizostavne „Molitve“, slavna Kragujevčanka predstaviti svoje hitove „Bol do ludila“, „U nedelju“, „Ja volim svoj greh“, „Pametna i luda“, „Sama i nervozna“, „Svoja i tvoja“, „Deo prošlosti“, „Nije ljubav to“, pa sve do poslednjeg singla „Dobar vam dan“.

Opština Bečej posebno neguje multikulturalnost svoje sredine, tako da će na početku drugog dana ugostiti i umetnike iz Mađarske, grupu Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Bečej noću je mlad festival koji je za samo četiri godine uspeo da po izboru muzičara i izuzetnom produkcijom koncerata zauzme visoko mesto na festivalskom nebu Srbije. Od 2018. godine su se ređali nastupi najvećih domaćih i regionalnih zvezda poput Bajage, Parnog valjka, a prošlogodišnji koncert Zdravka Čolića je okupio više od 30.000 ljudi, što je prevazišlo ukupan broj stanovnika ovog šarmantnog bačkog grada. (danubeogradu.rs / Orbis Communications)