Naslovna » Izlasci » Akcije » DKCB: Dodela nagrada „Moj ljubimac“ i akcija udomljavanja pasa
DKCB: Dodela nagrada "Moj ljubimac" i akcija udomljavanja pasa
DKCB: Dodela nagrada "Moj ljubimac" i akcija udomljavanja pasa

DKCB: Dodela nagrada „Moj ljubimac“ i akcija udomljavanja pasa

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) organizovao je sedmi po redu foto i literarni konkurs za decu i mlade pod nazivom „Moj ljubimac“.

Na konkurs je stiglo oko 170 fotografija i 300 pesama i priča dece iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske.

DKCB, u saradnji sa JKP „Veterina Beograd“, organizovaće dodelu nagrada, reviju kućnih ljubimaca i program za decu u subotu, 10. juna 2023. od 11.00, na platou u Takovskoj 8.

Najbolje fotografije, pesme i priče, po mišljenju fotografa Aleksandra Despotovića i pisca Slobodana Stanišića, biće objavljene na sajtu centra i u posebnom broju digitalnog časopisa „Čika Jova Zmaj“.

U programu učestvuju nagrađeni mladi pesnici – pobednici literarnog konkursa, Peđolino i Hor DKCB sa dirigentom mr Nevenom Ivanović i Vokalna grupa DKCB „Nađi svoju zvezdu“, koju vodi dirigent i muzički pedagog Snežana Despotović.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U okviru programa JKP „Veterina Beograd“ organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila, a svi učesnici i posetioci imaće prilike da dobiju besplatne veterinarske savete. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.