Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival francuskog filma na Ušću 2023, drugi deo
Festival francuskog filma na Ušću 2023, drugi deo
Festival francuskog filma na Ušću 2023, drugi deo

Festival francuskog filma na Ušću 2023, drugi deo

Od 29. juna do 2. jula 2023, kao što je ranije najavljeno, biće održan Festival francuskog filma, tj. drugi deo manifestacije na Ušću.

Na platou između poslovnih centara „Ušće“ ljubitelji francuskog filma imaće priliku još jednom da uživaju u čarima francuske kinematografije. U bioskopu na otvorenom biće prikazani sledeći filmovi: „Pod zvezdama“, „Velika kola“, „Normalna“ i „Wow!“.

Sve projekcije počinju u 21.00, a ulaz je slobodan.

Festival francuskog filma – program

• Četvrtak, 29. jun 2023. (21.00) Pod zvezdamaZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)
(FRA, 2023, 110’)
Režija: Sebastijen Tilar
Od trenutka dok je još bio dete Jazid je imao jednu veliku strast, pravljenje peciva. Odgajan u hraniteljskim porodicama i domovima mladić će težiti da ostvari svoj san, da radi sa najčuvenijim poslastičarima i da postane najbolji u poslu.

• Petak, 30. jun 2023. (21.00) Velika kola
(FRA, 2023, 95’)
Režija: Filip Garel
Film je priča o porodici lutkara, Luju i njegovim sestrama, Marti i Leni. Njihov otac vodi porodičnu trupu dok je baka proizvela sve lutke koje u svojim predstavama koriste. Jednog dana, tokom jedne od predstava, otac umire usled srčanog napada, ostavivši svoju decu da vode porodični biznis sami.

• Subota, 1. jul 2023. (21.00) Normalan
(FRA, 2023, 87’)
Režija: Olivije Babine
Lusi je petnaestogodišnjakinja koja živi sa svojim ocem koji boluje od skleroze. Rastrzana između obaveza u školi, sezonskog posla i svakodnevnih obaveza, Lusi od problema beži u pisanje autobiografskog romana koji je na ivici između stvarnosti i snova… Međutim, kada im socijalna služba najavi kućnu posetu, Lusi i Vilijam smišljaju složen plan kako da ubede socijalne radnike da oni žive savršeno normalnim životom.

• Nedelja, 2. jun 2023. (21.00) Wow!
(FRA, 2023, 98’)
Režija: Bruno Podalides
Katrin i Orasio su agenti za nekretnine i organizuju posete jedne velike kuće „u kojoj može biti napravljen bazen i sa pogledom na voz“ i jednog malog stana u predgrađu. Njihov cilj je da nađu prave kupce koji će zaboraviti na sve nedostatke neatraktivnih nekretnina i koji će reći „Wow“.

(danubeogradu.rs)