Naslovna » Izlasci » Leto na Lidu od 1. jula 2023.
Leto na Lidu: pontonski most (foto: Nemanja Nikolić)
Leto na Lidu: pontonski most (foto: Nemanja Nikolić)

Leto na Lidu od 1. jula 2023.

U subotu, 1. jula 2023, Gradska opština Zemun i Turistička organizacija GO Zemun tradicionalno će otvoriti pontonski most i Leto na Lidu.

Plaža će posetiocima biti na raspolaganju sve do 31. avgusta, a za bezbednost građana brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Vojska Srbije je sa svojim pontonjerskim jedinicama postavila pontonski most od Zemunskog keja do plaže Lido u dužini od 330 do 360 metara, u zavisnosti od vodostaja. Širina pontonskog mosta koji koriste pešaci i vozila komunalnih službi je 215 centimetara.

14. avgust 2023. – Inženjerska jedinica Vojske Srbije privremeno je iz predostrožnosti demontirala središnji deo pontonskog mosta ka Lidu zbog porasta vodostaja i velikih nanosa granja i otpada. Most će ponovo biti u funkciji od 17. do 31. avgusta dok traje i manifestacija „Leto na Lidu“.

U saradnji sa nadležnim institucijama obezbeđeni su svi uslovi za prijatan boravak na „zemunskom moru“. Uređeni su plaža i tereni za sportove na pesku, obezbeđena je pijaća voda i postavljeni su tuševi.

Za sve posetioce i ljubitelje Lida prelazak preko pontonskog mosta je besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.