Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dalilend
Novi filmovi u bioskopima: Dalilend
Novi filmovi u bioskopima: Dalilend

Novi filmovi u bioskopima: Dalilend

Od četvrtka, 22. juna 2023, u bioskopima će se prikazivati „Dalilend“, fantastična filmska priča o životu čuvenog umetnika Salvadora Dalija.

Film otkriva detalje iz bogate karijere i intrigantnog privatnog života čoveka koji je zadužio svet svojim delima, od platna koje je slikao, preko mode do kreiranja vizuelnog identiteta svetskih brendova.

Neprevaziđeni glumac, ser Ben Kingsli, na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara, dok je Barbara Sukova, na podjednako autentičan način predstavila lik Dalijeve supruge, najveće životne podrške i večite muze, Gale.

Imaćemo priliku da zavirimo u živopisan svet jednog od najboljih i najkontroverznijih umetnika u istoriji čovečanstva, svet boja, u tajne koje su se krile iza velikih dela, ali i da saznamo sa kakvim se strahovima suočavao čovek nemerljivog talenta.

Ovo je priča o poznim godinama neobičnog braka između umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale, u vreme kada njihova naizgled nepokolebljiva veza počinje da puca. Radnja se odvija u Španiji i Americi 1973. godine, a priča je ispričana kroz prizmu Džejmsa, mladog asistenta slikara, koji želi da se proslavi u svetu umetnosti dok pomaže ekscentričnom i živahnom Daliju da se pripremi za veliku izložbu u Njujorku.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Daliland / Dalilend. Početak prikazivanja: 22. jun 2023. Dužina trajanja: 104 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, SAD, VB / 2022. Žanr: biografski, drama. Uloge: Ben Kingsley, Ezra Miller, Barbara Sukowa, Avital Lvova, Christopher Briney, Rupert Graves, Alexander Beyer, Andreja Pejić, Suki Waterhouse, Mark McKenna. Rediteljka: Mary Harron.
(danubeogradu.rs)