Naslovna » Porodica » Deca » Novi filmovi u bioskopima: Elemental
Novi filmovi u bioskopima: Elemental
Novi filmovi u bioskopima: Elemental

Novi filmovi u bioskopima: Elemental

U četvrtak, 15. juna 2023, u domaće bioskope stiže potpuno nova uzbudljiva animirana avantura „Elemental“ studija „Disney“ i „Pixar“.

U Elemental gradu, u čovekolikom obliku zajedno žive vatra, voda, zemlja i vazduh.

Reditelj Piter Son kaže da je animirana priča „Elemental“ vrlo lična i nastala je crtanjem likova Vode i Vatre koji su u međusobnoj interakciji. Zamislio je neočekivano prijateljstvo između nečega što bi u životu bilo kranje nespojivo, između vatrene Žiške i vodenog Izvora.

Žiška je vatra. Ona je pametna dvadesetogodišnjakinja, „eksplozivna“ žena sa neverovatnim smislom za humor koji ponekad može i da „opeče“. Kao jedino dete u porodici emigranata Žiška je svesna koliko su se roditelji žrtvovali za njen bolji život. Rešena je da se dokaže i raduje se preuzimanju porodičnog biznisa, prodavnice „Pećnica“ koju vodi njen otac…

Izvor je vodeni momak. Nema straha da pokaže svoje emocije i teško da bi nam promakla njegova osećanja. Dvadesetogodišnji Izvor je veoma pažljiv, dobar je slušalac i pun razumevanja za druge. Blizak je sa svojom porodicom, sa svojim živahnim i neobično uplakanim roditeljima koji traže svaku prliku da podele svoja osećanja.

Ovaj zabavni, živahni i „poput vode“ relaksirani momak dovešće u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer njeni roditelji drže se stava „Elementi se nikad ne mešaju!“

Originalni naziv filma: Elemental. Početak prikazivanja: 15. jun 2023. Dužina trajanja: 103 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: animirani, komedija, avantura. Sinhronizacija: Vukašin Jovanović, Dragan Vujić Vujke, Anđela Alavirević, Sloboda Mićalović, Željko Vasić. Reditelj: Peter Sohn.
(danubeogradu.rs)