Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Mladi ljubavnici
Novi filmovi u bioskopima: Mladi ljubavnici
Novi filmovi u bioskopima: Mladi ljubavnici

Novi filmovi u bioskopima: Mladi ljubavnici

Francuska drama „Mladi ljubavnici“, o jednoj od tabu tema u današnjem društvu, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 8. juna 2023.

Njih dvoje se sreću ponovo, 15 godina nakon prvog susreta. Šona i Pjer su se prvi put sreli slučajno, u bolnici u kojoj Pjer radi. Taj kratak susret je bio dovoljan da Pjer ostane zauvek očaran.

Ono što iskače iz očekivanog u ovom filmu jeste razlika u godinama. Šona ima skoro 71, a Pjer je 25 godina mlađi od nje. Pjer je oženjen i ima dvoje dece, ali ponovni susret sa Šonom za njega ne stvara sumnju – ljubav sa Šonom je ono šta on želi.

Zavođenje u ovom filmu je prirodno, onako kako je i u čitavoj francuskoj kinematografiji – trenutno je, nežno, harmonično i eksplicitno. Ljubavnici nam govore da ne postoje ni doba ni mesto za pravu ljubav.

No, Šonina i Pjerova okolina ne misli tako – u očima najbližih, njihova ljubav je teško prihvatljiva i problematična. Kako će Šona prihvatiti činjenicu da je srela ljubav u poznoj fazi svog života?

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Les jeunes amants / Mladi ljubavnici. Početak prikazivanja: 8. jun 2023. Dužina trajanja: 114 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2023. Žanr: drama. Uloge: Cecile de France, Fanny Ardant, Melvil Poupaud. Rediteljka: Carine Tardieu.
(danubeogradu.rs)