Naslovna » Izlasci » Sport » Srpski Dragon Boat savez: Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji
Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji (foto: Srpski Dragon Boat savez)
Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji (foto: Srpski Dragon Boat savez)

Srpski Dragon Boat savez: Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji

Predstojećeg vikenda, 24. i 25. juna 2023, Srpski Dragon Boat savez organizovaće Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji.

Devetu godinu zaredom takmičiće se više od 350 takmičara iz 12 klubova, a pored domaćih ekipa učestvovaće i klubovi iz Velike Britanije, Rumunije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Izraela, Ukrajine i Moladvije.

Pored festivala, održaće se po peti put i Euro kup, koji se organizuje u saradnji sa Evropskom dragon boat federacijom.

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno u subotu od 8.00 kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji, dok je start trka planiran od 8.30. Trke će se oba dana održavati do 17.00.

Takmičari će se nadmetati u trkama malih i standardnih „zmajevih čamaca“ u muškoj, ženskoj i miks kategoriji. U subotu će biti na programu trke na distanci od 500 metara, dok će se u nedelju takmičari nadmetati u trkama na 200 metara.

Internacionalni dragon boat festival će okupiti veslače svih starosnih kategorija, od juniorskih, mlađih od 24 godine, pa do onih najstarijih, seniorskih. Osim bogato ukrašenih čamaca sa pobednički motivisanom posadom, za nezaboravan spektakl na vodi biće zadužen i bubnjar koji udaranjem palicom o doboš daje tempo veslačima i zajedno sa kormilarom vodi posadu ka cilju.

Podršku manifestaciji pružili su Gradska opština Čukarica i JP „Ada Ciganlija“. (danubeogradu.rs)