Naslovna » Izlasci » Akcije » Druga smotra studentskog stvaralaštva „Proces 2023“
Silosi: Studentska manifestacija "Proces 2023" (foto: silosi.rs)
Silosi: Studentska manifestacija "Proces 2023" (foto: silosi.rs)

Druga smotra studentskog stvaralaštva „Proces 2023“

U subotu, 15. jula 2023. od 18.00, biće otvorena druga po redu smotra studentskog stvaralaštva „Proces 2023“ koja će trajati do 24. jula.

Manifestaciju organizuje neprofitna organizacija Gaia pokret, uz pomoć studenata menadžmenta i produkcije, a na smotri koja će sadržati više grupnih izložbi, filmske projekcije, te muzičke nastupe gostiju iz zemlje i sveta, uz brojne druge prateće programe, učestvuje više od 70 studenata brojnih beogradskih fakulteta.

Radno vreme izložbi biće svakog dana od 18.00 do 22.00, bez neradnih dana, a ulaz je besplatan. Pojedini muzički nastupi i žurke trajaće i do 2.00 iza ponoći, koliko je petkom i subotom otvorena zona Silosa.

Manifestacija se prostire u celoj zoni Silosa, uključujući stalnu postavku u galeriji prvog silosa, do tzv. „pop-up“ postavke u trećem silosu, od Medonosnog vrta do letnje pozornice, dok će žurke biti u Ponta baru pored Dunava.

Na samom otvaranju nastupiće gost iz Londona, DJ Dirty Hairy, koji dolazi sa svojom kolekcijom raritetnih ploča, dok će već sutradan od 18.00 do 22.00 nastupati jedna od vodećih DJ zvezda regiona, Dejan Milićević, sa potpuno ekskluzivnim izborom muzike koju jednom godišnje ‘vrti’ samo za okupljene ispred Silosa.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U utorak, 18. jula od 20.00, džez trio sastavljen od studenata Fakulteta muzičke umetnosti održaće još jedan nastup slobodan za sve posetioce, dok će drugog vikenda ove smotre nastupati i kultno beogradski disk džokeji Petko, Marko Vuković i Ognjen.

U sredu i četvrtak, 19. i 20. jula, u okviru dvodnevnog ciklusa „Proces rada studenata filma“, publici u Silosima biće dostupne i projekcije 20 odabranih studentskih filmova.

Radionica pod nazivom „Radi šta te radi“ u petak doneće svih zainteresovanim priliku da nauče osnove fotografije, slikanja, ali i pevanja i drugih znanja koje studenti stiču tokom školovanja.

Manifestacija „Proces 2023“ za cilj ima da osnaži studentsko stvaralaštvo kako bi još tokom školovanja mladi umetnici, ali i studenti svih profila, imali priliku da izlažu i prikaziju svoje radove, kao i da tokom smotre steknu prva radna iskustva, bilo da su iz domena produkcije ili umetnosti. (danubeogradu.rs)