Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2023.
Javni gradski prevoz: Izmene na linijama zbog radova (foto: Nenad Mandić)
Javni gradski prevoz: Izmene na linijama zbog radova (foto: Nenad Mandić)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2023.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom jula 2023. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Savska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji podzemnih instalacija u Savskoj ulici, na delu od zone Savskog trga do zone raskrsnice sa Ulicom vojvode Milenka, od 1. avgusta do 29. septembra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Zatvara se kolovozna traka za smer prema Mostaru i ukida tramvajski saobraćaj u Savskoj ulici zbog čega će doći do promene u radu linija javnog prevoza.

 • Tramvaji na liniji 11 će u oba smera saobraćati na trasi: Karađorđeva – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom.
 • Na liniji 12, tramvaji će u oba smera saobraćati na trasi: Nemanjina – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića – Bulevar heroja sa Košara – Most na Adi – saobraćajnica pored Hipodroma – Vladimira Radovanovića – Požeška – Banovo brdo.
 • Autobusi na linijama 36 i 51N će u smeru ka Mostaru saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.
 • Na linijama 51, 511 i 601, autobusi će u smeru ka Mostaru saobraćati od terminusa „Beograd na vodi“ Bulevarom Vudroa Vilsona, Ulicom Nikolaja Kravcova, Savskom i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

Beogradska…

Tokom radova na demontaži krana sa gradilišta stambeno-poslovnog objekta u Beogradskoj ulici, u visini kućnog broja 21, na delu između zona raskrsnica sa Krunskom i Njegoševom ulicom, 29. i 30. jula 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće dela krajnje desne saobraćajne trake Beogradske ulice, u visini kućnog broja 21, u dužini od 24 metra i širini od tri metra, u smeru ka Njegoševoj, kao i isključenje struje iz tramvajske kontaktne mreže zbog čega neće funkcionisati tramvajski saobraćaj.

Tokom radova, vozila javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • tramvaji sa linije 2 saobraćaće u oba smera sledećim ulicama: 27. marta, Kraljice Marije, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Resavskom, Nemanjinom i dalje redovnom trasom;
 • tramvaji sa linije 10 ići će u oba smera sledećim ulicama: 27. marta, Kraljice Marije, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Resavskom, Nemanjinom, Trgom Slavija, Bulevarom oslobođenja i dalje redovnom trasom;
 • tramvaji sa linije 14 saobraćaće u oba smera Bulevarom kralja Aleksandra, Resavskom, Nemanjinom, Trgom Slavija, Bulevarom oslobođenja i dalje redovnom trasom.

Na linijama 33 i 48, autobusi će saobraćati na redovnim trasama.

Paštrovićeva…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Paštrovićevoj ulici, u saobraćajnoj traci za desno skretanje vozila u Radničku ulicu, od 24. jula (22.00) do 26. jula 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova biće onemogućeno desno skretanje prema Sajmu, zbog čega će vozila javnog prevoza sa linija 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 i 560E u smeru prema Sajmu saobraćati ulicama Požeškom i Paštrovićevom, preko saobraćajnih petlji „Careva ćuprija“ i „Radnička“, zatim Bulevarom vojvode Mišića i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije 85 u smeru ka Borči saobraćaće ulicama Požeškom i Paštrovićevom, petljama „Careva ćuprija“ i „Radnička“, preko Mosta na Adi i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristi postojeća stajališta.

(Resavska) Tramvaji 7 i 12…

Zbog izvođenja radova na montaži novog trolejbuskog kontaktnog voda u Ulici kralja Milana doći će do isključenja napona u tramvajskoj kontaktnoj mreži u Resavskoj ulici od 22. jula (1.00) do 24. jula 2023. (3.00).

Tokom izvođenja ovih radova biće onemogućen tramvajski saobraćaj u Resavskoj ulici, tako da će tramvaji sa linija 7 i 12 saobraćati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, Nemanjinom i dalje redovnim trasama.

Nikole Dobrovića…

Tokom izvođenja faze 3 radova na redovnom održavanju u Ulici Nikole Dobrovića, na delu između zona raskrsnica sa ulicama Stojana Aralice i Tošin bunar, od 18. do 29. jula 2023, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje desne kolovozne trake za saobraćaj (smer ka Ulici Tošin bunar) zbog čega će linije 65, 70, 72, 82 i 613 u smeru ka Ulici Tošin bunar saobraćati ulicama Marka Čelebonovića, Partizanske avijacije, Gandijevom, Zemunskom, Tošin bunar i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća, kao i privremeno stajalište „Nikole Dobrovića 1“ u Ulici partizanske avijacije, na poziciji oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Marka Čelebonovića.

Linija 504…

Tokom izvođenja faze 1 na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u Ulici Sretena Popovića (Rakovica), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kružni put pa sledećih oko 900 metara gledano u smeru ka Ulici Slavka Miljkovića, od 17. jula do 16. decembra 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Usled izvođenja radova doći će do zatvaranja ove deonice za saobraćaj, zbog čega će vozila sa linije 504, u oba smera, ići trasom: Ulica oslobođenja – Kružni put Rakovica – tunel Stara Straževica – Kružni put Kijevo – Slavka Miljkovića – Podavalska – Palih boraca – 13. oktobra – Milorada Jankovića Doce i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Ugrinovački put…

U Ulici ugrinovački put, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom dragačevskih trubača, sledećih 150 metara gledano u smeru ka Novom Beogradu, tokom izvođenja radova na redovnom održavanju doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi od 16. do 23. jula 2023.

Tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linije 707 će u oba smera saobraćati trasom: saobraćajnica T-7 – auto-put za Novi Sad – Batajnički drum 2. deo i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 81 će u smeru ka terminusu „Altina 1“ saobraćati ulicama Ugrinovački put, Ugrinovački put 33. deo, Justina Popovića, Dragačevskih trubača do terminusa „Altina 1“, dok će u smeru ka gradu saobraćati od terminusa „Altina 1“ ulicama Pavla Vujisića, Svetomira Đukića, Justina Popovića, Ugrinovački put 31. deo, Ugrnovački put i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavljaju autobuska stajališta za liniju 81, i to u smeru ka terminusu „Altina 1“ stajalište „Ugrinovački put 31. deo“ u Ulici ugrinovački put na poziciji koja se nalazi ispred kućnog broja 116, to jest oko 13 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom ugrinovački put 31, i stajalište „Dijega Rivere 1“ u Ulici Justina Popovića, na poziciji oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Dijega Rivere.

U smeru ka gradu se uspostavljaju stajališta:

 • „Svetomira Đukića“ – u Ulici Svetomira Đukića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Pavla Vujisića;
 • „Ugrinovački put 31. deo“ – u Ulici ugrinovački put, na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom ugrinovački put 31. deo, odnosno preko puta kućnog broja 110.

Kumodraška…

Tokom izvođenja 3. faze radova na instalaciji toplovoda u Kumodraškoj ulici (na delu od Darvinove do Kraljevačke ulice), od 13. jula (9.00) do 15. avgusta 2023, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće obe kolovozne trake Kumodraške ulice na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Dinka Tucakovića (Zlarinska) do zone raskrsnice sa Kraljevačkom ulicom, zbog čega se menja režim rada linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila na linijama 18 i 39 će se kretati u oba smera trasom: Vojvode Stepe – Ljube Vučkovića – Dinka Tucakovića – Kumodraška i dalje redovnim trasama;
 • vozila na linijama 25 i 25P će se kretati u oba smera trasom: Kruševačka – Miška Jovanovića – Peka Pavlovića – Zaplanjska – Darvinova – Braće Jerković i dalje redovnim trasama.

Na izmenjenom delu trase, vozila javnog prevoza će koristiti sva postojeća stajališta. Vozila sa linija 18 i 39 u smeru prema Autokomandi koristiće i privremeno stajalište „Darvinova 1“ u Ulici Dinka Tucakovića (Zlarinska), pet metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi u zoni raskrsnice sa Ulicom Milke Grgurov (u visini kućnog broja 2a).

Đorđa Stanojevića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Đorđa Stanojevića, u visini kućnog broja 16, od 12. jula do 9. avgusta 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama.

 • Faza 2 – radovi na desnoj strani kolovoza (smer ka Ulici omladinskih brigada) u Ulici Đorđa Stanojevića, u visini kućnog broja 16. Radovi će se izvoditi od 12. do 30. jula.

Tokom izvođenja radova, ova deonica biće zatvorena za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linija javnog prevoza. Vozila sa linija 85, EKO 1 i 601N će u smeru ka Zemunu i Zelenom vencu saobraćati sledećom trasom: Đorđa Stanojevića – Bulevar Crvene armije – Bulevar heroja sa Košara – Omladinskih brigada i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

 • Faza 1 – radovi na levoj strani kolovoza (smer ka Ulici Marka Hristića) u Ulici Đorđa Stanojevića, u visini kućnog broja 16. Radovi će se izvoditi od 31. jula do 9. avgusta.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linija javnog prevoza. Vozila sa linija 85 i 601N će u smeru ka gradu saobraćati trasom: Omladinskih brigada – Bulevar heroja sa Košara – Bulevar Crvene armije – Đorđa Stanojevića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Maksima Gorkog…

Usled izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Maksima Gorkog, na delu od Cara Nikolaja II do Južnog bulevara, koji će se izvoditi od 12. do 25. jula 2023, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza saobraćaće na sledeći način:

 • vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka Kumodražu i naselju Braće Jerković saobraćati sledećom trasom: Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II – Mileševska – Žička – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića – Grčića Milenka – Južni bulevar – Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka gradu saobraćati sledećom trasom: Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska – Gospodara Vučića – Vojislava Ilića – Žička – Mileševska – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom.

Pančevački most…

Radovi na Pančevačkom mostu trajaće od 3. jula (20.00) do 5. novembra 2023, najavljeno je iz JP „Putevi Srbije“.

Izvodiće se radovi na zameni ploča na pešačkim stazama, zameni ivičnjaka i popravci oštećene ograde. Takođe se, u okviru redovnog održavanja izvode i radovi na kolovozu, kao i na „higijeni mosta“.

Radovi će se izvoditi svakog dana od 20.00 do 5.00. Za saobraćaj će biti zatvorena desna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom.

Iz „Puteva Srbije“ napominju da se radovi izvode u noćnim satima, kako bi se što manje remetilo odvijanje saobraćaja i izbeglo stvaranje gužvi.

Nemanjina u Obrenovcu…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Nemanjinoj ulici u Obrenovcu – faza 4, na delu od zone raskrsnice sa Industrijskom ulicom do skretanja za Tent A, bez dela ulice između zona raskrsnice sa Ulicom Ivana Egeduševića i skretanja za Boljevce, od 3. do 23. jula 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj zbog čega će linije javnog gradskog prevoza delimično izmeniti trasu.

Vozila sa linije 860I će saobraćati u oba smera ulicama Vojvođanskom, Braće Puhalović, Železničkom, Beogradskom obilaznicom, petljom „Surčin“, auto-putem „Miloš Veliki“, Obrenovačkim putem, Železničkom, Industrijskom zonom „Barič“, Železničkom, Obrenovačkim putem, Zabranskim putem, Ulicom kralja Aleksandra, Kralja Petra I, Nemanjinom, Ravnogorskom do naselja Sava.

Vozila sa linije 902 će u oba smera saobraćati od AS „Obrenovac“ ulicama Kralja Aleksandra, (Kralja Petra I, Vuka Karadžića, Ljube Nenadovića u smeru ka Mladosti), Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabačkim putem, Urovačkom, Bogoljuba Uroševića Crnog, Trnjaci i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 903 će u oba smera saobraćati od AS „Obrenovac“ ulicama Kralja Aleksandra, (Kralja Petra I, Vuka Karadžića, Ljube Nenadovića u smeru ka Mladosti), Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabačkim putem, Urovačkom, Livadskom, Rogožnjačkom, Putem za Urovce, Grobljanskom, Putem za Duboku baru, Dorćula, Trnjaci i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 902A će saobraćati od AS „Obrenovac“ ulicama Kralja Aleksandra, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabačkim putem, Urovačkom, Livadskom, Rogožnjačkom, Putem za Urovce, Grobljanskom, Putem za Duboku baru, Dorćula, Trnjaci i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 904 će saobraćati od AS „Obrenovac“ ulicama Kralja Aleksandra, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Ivana Egeduševića, Bogoljuba Uroševića Crnog i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 911 i 911A, će saobraćati od Tenta A ulicama Bogoljuba Uroševića Crnog, Urovačkom, Šabačkim putem, Braće Lazića, Vojvode Mišića, Ljube Nenadovića, Belopoljskom i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Belopoljskom, Miloša Obrenovića, Kralja Petra I, Vuka Karadžića, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabačkim putem, Urovačkom, Bogoljuba Uroševića Crnog do Tenta.

Vozila sa linije 912A će saobraćati trasom linije 912. Vozila sa linije 912A1 će saobraćati do naselja Sava ulicama Ljube Nenadovića, Miloša Obrenovića, Kralja Petra I, Nemanjinom, Cara Dušana, Kralja Milutina, Ravnogorskom, naseljem Sava do Gaja.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta.

Kralja Milana…

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontakt mreže u Ulici kralja Milana doći će do promena u radu linija javnog prevoza od 1. jula do 31. avgusta 2023.

Radovi će se izvoditi na kolovozu Ulice kralja Milana, na delu od Trga Slavija do Kneza Miloša. Tokom izvođenja radova biće zauzete krajnje desne saobraćajne trake (žute trake) u oba smera, pri čemu ovi radovi neće uticati na funkcionisanje stajališta „Trg Slavija“ (u oba smera) i stajališta „RK Beograđanka“ (u oba smera) u Ulici kralja Milana.

Trolejbuska linija 29 se tokom izvođenja radova privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L.

Dimitrija Tucovića…

Zbog radova u Ulici Dimitrija Tucovića doći će do izmena u radu linija javnog prevoza do 28. jula 2023.

Radovi na vodovodnoj mreži će se izvoditi po fazama, precizira se u saopštenju. Faza 2-6 će se izvoditi na kolovozu (desna strana kolovoza gledano u smeru ka Čingrijinoj ulici) u Ulici Dimitrija Tucovića, na delu od zone početka autobuskog stajališta „Gradska bolnica“ do zone raskrsnice sa Ulicom učitelja Miloša Jankovića, gledano u smeru ka Čingrijinoj.

Tokom izvođenja te faze radova biće zauzeta desna strana kolovoza, gledano u smeru ka Čingrijinoj, pri čemu će se vozila JLPP-a u zoni radova kretati levom stranom kolovoza, koja će biti dvosmerna za saobraćaj, uz naizmenično propuštanje regulisano pokretnim semaforima i saobraćajnim znakovima.

Prilikom izvođenja radova u navedenim fazama doći će do promene u radu linija JLPP-a. Privremeno se ukidaju trolejbuske linije 28 i 40. Na relaciji Zvezdara – Studenski trg privremeno se uspostavlja autobuska linija sa oznakom.

Tokom izvođenja radova u fazi 5 doći će do privremenog izmeštanja stajališta „Miloša Jankovića“ (šifra st. #254 za linije 28, 40, 64 i 77, gledano u smeru ka Čingrijinoj ulici). Predmetno stajalište će biti privremeno ukinuto. Radovi će se u petoj fazi radova izvoditi od 20. do 25. jula.

Glavna…

Tokom izvođenja hitnih radova u Glavnoj ulici, na delu između raskrsnica sa Zmaj Jovinom i Avijatičarskim trgom (uključujući i samu raskrsnicu) u Zemunu, do 1. septembra 2023. menja se režim rada linija javnog prevoza.

Vozila javnog prevoza kretaće se sledećim trasama:

 • Linija 15:
  – u smeru ka Batajnici: Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Teodora Hercla i dalje redovno;
  – u smeru ka gradu: Teodora Hercla – Ivićeva – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle i dalje redovno;
 • Linije 17 i 73:
  – u smeru ka Batajnici: Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovno;
  – u smeru ka gradu: Cara Dušana – Dobrovoljačka – Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovno;
 • Linija 45:
  – u smeru ka Novom gradu: Tošin bunar – Ugrinovačka i dalje redovno;
  – u smeru ka gradu: Ugrinovačka – Tošin bunar i dalje redovno;
 • Linije 82, 88, 610, 611 i ADA 2:
  – u smeru ka Novom Beogradu: Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar maršala Tolbuhina – Luja Adamiča – Sremskih odreda – General Ždanova – „Novi Beograd (Paviljoni)“;
  – u smeru ka gradu od okretnice „Novi Beograd (Paviljoni)“: General Ždanova – Bulevar maršala Tolbuhina – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovno;
 • Linija 83:
  – u smeru ka Bačkoj: Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra, Vrtlarska – Ugrinovačka i dalje redovno;
  – u smeru ka gradu: Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovno;
 • Linije 84, 704, 706 i 707:
  – u smeru ka Batajnici: Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovno;
  – u smeru ka gradu: Cara Dušana – Dobrovoljačka – Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka – Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle i dalje redovno;
 • Linije 703, 705 i 706E:
  – u smeru ka Batajnici od okretnice „Kej oslobođenja“: Marka Nikolića – Jovana Subotića – Stevana Markovića – Kej oslobođenja – Karamatina – Trg Branka Radičevića – Cara Dušana i dalje redovno;
  – u smeru ka Zemunu: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – okretnica „Kej oslobođenja“.

Stajališta

Ukida se privremeno stajalište „Kej oslobođenja 1“ za linije 17, 73, 84, 704, 706 i 707 u visini međumesnog stajališta u Ulici kej oslobođenja.

Stajalište „Ugrinovačka“ u Novogradskoj ulici i dalje će biti na privremenoj poziciji oko 15 metara posle redovne, odnosno ispred kućnog broja 31.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Bulevar Nikole Tesle 1“ – stajalište se uspostavlja u Ulici Džona Kenedija, na poziciji kod stuba javne rasvete ispred objekta sa kućnim brojem 4, oko 70 metara posle zone raskrsnice sa Bulevarom Nikole Tesle gledano u smeru ka Bulevaru Mihajla Pupina za linije 15, 84, 704, 706 i 707.

Osim pomenutih, vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sledeća stajališta:

Linije 45 i 83:
– „Novogradska“ – u Ugrinovačkoj ulici, smer ka Bačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 81, 81L i 85);
– „Novogradska“ – u Ugrinovačkoj ulici, smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 81, 81L i 85);

Linije 17, 73, 84, 704, 706 i 707
– „Ugrinovačka“ – u Novogradskoj ulici, smer ka Ulici cara Dušana (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 45 i 83);
– „Dušanova“ – u Dobrovoljačkoj ulici, smer ka Ugrinovačkoj ulici (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 45 i 83).

Vozila sa linije 83 će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Aleksandra Dubčeka“ u Ulici 22. oktobra – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

Maksima Gorkog…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Maksima Gorkog, na delu od Kursuline do Ulice cara Nikolaja II, do 5. avgusta 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Za vreme izvođenja radova, vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N, u smeru ka Kumodražu i naselju Braće Jerković, saobraćaće sledećim ulicama: Golsvordijevom, Krunskom, Trnskom, Mileševskom, Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N, u smeru ka gradu, saobraćaće sledećim ulicama: Maksima Gorkog, Cara Nikolaja II, Makenzijevom, Kursulinom, Krunskom, Trnskom, Mileševskom, Sinđelićevom i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

 • „GO Vračar“, smer ka Kumodražu i naselju Braće Jerković – u Mileševskoj ulici, ispred objekta sa kućnim brojem 14, oko 30 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom;
 • „Pijaca Kalenić“, smer ka gradu – u Sinđelićevoj ulici, ispred objekta „Maksi“, oko 20 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Mileševskom ulicom.

Vase Pelagića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Ulici Vase Pelagića u opštini Savski venac, do 4. avgusta 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Koste Glavinića do zone raskrsnice sa Ulicom Andre Nikolića, pri čemu će doći do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj.

Vozila sa linija 34 i 44 saobraćaće skraćeno do kružnog toka „Topčiderska zvezda“, gde će vršiti promenu smera i saobraćati dalje redovnom trasom.

Naselje Šangaj…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Batajnici u naselju Šangaj za saobraćaj će biti zatvorene delovi ulica Branka Živkovića, Nikole Demonje, Šangajska 1. deo, Mladih gorana i Belegiška u periodu do 16. septembra 2023.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Ušće: Beogradska filharmonija na otvorenom…

Tokom održavanja manifestacije „Dan porodice – Filharmonija na otvorenom“ na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće“, od 2. jula u 17.00 do 3. jula 2023. u 4.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila javnog gradskog prevoza kretaće se za vreme održavanja manifestacije izmenjenom trasom na sledeći način:

 • vozila sa linije 15 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje u skladu sa izmenom režima u funkciji radova u Glavnoj ulici (Zemun);
 • vozila javnog prevoza sa linija 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje u skladu sa izmenom režima u funkciji radova u Glavnoj ulici (Zemun);
 • vozila sa linija 27E i 35 će se u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića i Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“;
 • vozila sa linije 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“ – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru, vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije br. 60, odnosno saobraćaće Ulicom sajmište, preko Brankovog mosta i dalje redovno.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza na izmenjenoj trasi.

Linije 22, 46, 55…

Zbog izvođenja hitnih radova na popravci kvara na slivničkoj vezi u zoni raskrsnice Ulica Kruševačka i gospodara Vučića, 7. i 8. jula 2023, doći će do promene u radlu linija javnog linijskog prevoza putnika.

Vozila sa linije 46 i 55 u smeru ka Mirijevu će saobraćati ulicama Južni bulevar, Maksima Gorkog, Cara Nikolaja II, Mileševska, Žička, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Privremeno se ukida trolejbuska linija 22.

Vozila će na izmenjenom delu koristiti sva postojeća stajališta.

Tramvaji 7 i 9…

Zbog radova na popravci asfaltnog zastora u Ulici zemunski put (Stari savski most) doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza.

Izmene će uslediti u noći između 14. i 15. jula, zatim između 15. i 16. jula i naposletku u noći između 16. i 17. jula 2023, i to od 22.00 do 6.00.

Autobuske linije 78 i 83 će u ovim vremenskim intervalima saobraćati svojim redovnim trasama, dok će se tramvaji sa linija 7 i 9 kretati preko Mosta na Adi.

Garaža „Zeleni venac“…

JKP „Parking servis“ saopštilo je da će garaža „Zeleni venac“ zbog sanacije pohabanih delova poda biti kompletno zatvorena od 14. (15.00) do 17. (6.00) jula 2023.

U okviru tekućeg održavanja garaže, sa površine od oko 800 kvadratnih metara biće uklonjen površinski sloj, a zatim stavljen novi specijalni poliuretanski premaz, otporan na habanje.

Korisnici garaže „Zeleni venac“, koji imaju mesečnu pretplatu za ovaj objekat, blagovremeno su obavešteni o privremenom zatvaranju garaže i omogućeno im je parkiranje u obližnjim objektima kojima upravlja „Parking servis“. Apeluje se na vozače da uklone svoja vozila iz garaže do petka, 14. jula, i da u periodu kada garaža bude zatvorena za parkiranje koriste obližnje parking-objekte.

Petrovdanski vašar u Obrenovcu…

Za vreme održavanja manifestacije Petrovdanski vašar u ulicama Miloša Obrenovića u Obrenovcu (od Ulice kneza Mihaila do Ulice kralja Petra I), Save Popovića Gembaša (od Ulice Miloša Obrenovića do Ulice vojvode Mišića), delu Ulice majora Tepavca i Ulica Vašarište (od Tamnavske do Ulice Miloša Obrenovića) od 11. jula, od ponoći, do 13. jula 2023. do 6.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom, i to:

 • vozila sa linija 911 i 911A će, umesto Ulicom Miloša Obrenovića, u smeru ka Nemanjinoj ulici saobraćati Belopoljskom, Tamnavskom do raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Ulice zabranski put i dalje redovnim trasama. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu;
 • vozila sa linija 912, 912A i 914 će u smeru ka Nemanjinoj ulici, umesto ulicama Miloša Obrenovića i Kralja Petra I, saobraćati sledećim ulicama: Ljube Nenadovića, Kralja Aleksandra I i dalje redovnim trasama. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu;
 • vozila sa linije 902A će u smeru ka Nemanjinoj ulici, umesto Ulicom Miloša Obrenovića saobraćati sledećim ulicama: Kralja Aleksandra I, Nemanjinom i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.

Velizara Stankovića…

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopšteno je da će se izvoditi radovi na redovnom održavanju u Ulici Velizara Stankovića, na delu od Borske do Ulice Nikole Marakovića.

Radovi će se izvoditi do 12. jula 2023, kada će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linije 48 će saobraćati skraćeno do okretnice „Miljakovac 1“. Vozila sa linije 505L, u smeru ka terminusu „Miljakovac 1“, saobraćaće ulicama Vukasovićevom i Borskom do okretnice „Miljakovac 1“, dok će u smeru ka terminusu „Miljakovačke staze“ saobraćati preko terminusa „Miljakovac 1“ ulicama Borskom, Ivana Mičurina, Vukasovićevom i dalje redovnom trasom.

Uspostaviće se privremena autobuska linija koja će nositi oznaku 48L (Miljakovac 2 – Miljakovac 1 – Miljakovac 2), a trasa linije će biti sledeća: Miljakovac 2 – Vukasovićeva – Borska – Miljakovac 1 – Borska – Ivana Mičurina – Vukasovićeva – Miljakovac 2.

Privremeno će biti uspostavljena sledeća stajališta:
– „Miljakovac 2“ (smer ka okretnici „Miljakovac 1“) – unutar same stare okretnice „Miljakovac 2“, na poziciji koja se nalazi neposredno ispred Vukasovićeve ulice;
– „Miljakovac 2“ (smer ka okretnici „Miljakovac 2“) – u Vukasovićevoj ulici, na poziciji koja se nalazi neposredno ispred zaustavne linije u zoni stare okretnice „Miljakovac 2“.

Na izmenjenom delu trase, osim privremenih stajališta, vozila će koristiti i sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju.

Kneza Višeslava…

Sekretarijat za javni prevoz je saopštio da će tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u Ulici kneza Višeslava, na delu od raskrsnice sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića do raskrsnice sa Ulicom Ratka Mitorvića, do 13. jula 2023. doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će podrazumevati zauzeće desne saobraćajne trake Ulice kneza Višeslava, gledano u smeru ka Banovom brdu u dužini od 113 metara, pri čemu će biti onemogućeno levo skretanje iz Ulice kneza Višeslava u Ulicu pilota Mihaila Petrovića (smer ka Rakovici). Zbog toga će vozila sa linija 37 i 50 u smeru ka Rakovici saobraćati ulicama Ratka Mitrovića, Jablaničkom, Ibarskim putem, Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnim trasama.

Privremeno se izmešta stajalište „Pilota Mihaila Petrovića“ u smeru ka Banovom brdu na lokaciju neposredno posle zone radova, to jest oko 35 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi neposredno posle zone radova, navodi se u saopštenju.

Janka Katića…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Janka Katića u Mladenovcu, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u Ulici Janka Katića, na delu od Ulice kraljice Marije do Ulice Vuka Karadžića, a izvodiće se po fazama.

 • Faza 2 – radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci u Ulici Janka Katića (gledano u smeru ka Ulici Vuka Karadžića), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do zone raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, a radovi će se izvoditi do 20. jula 2023.

U toku izvođenja radova u ovim fazama, slobodna kolovozna traka će biti jednosmerna za odvijanje saobraćaja i to iz pravca Kraljice Marije ka Ulici Vuka Karadžića, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila sa linija broj 4191, 4192, 4194, 4194L i 4196 će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Vuka Karadžića, Kosmajskom, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija broj 4199 i 4199B će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Nikole Pašića, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnom trasom, dok u će suprotnom smeru saobraćati redovno.

Jovana Vojinovića Joce…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Jovana Vojinovića Joce u naselju Koraćica u opštini Mladenovac, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u kolovoznoj traci u Ulici Jovana Vojinovića Joce, na delu od zone raskrsnice sa Kosmajskom ulicom do zone raskrsnice sa Petkajskom ulicom. Radovi će se izvoditi do 20. jula 2023. od 7.00 do 17.00. Tokom izvođenja radova ova deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa vozila sa linije 4163 u navedenom periodu neće saobraćati Ulicom Jovana Vojinovića Joce, odnosno do okretnice „Petkaći – okretnica“.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.