Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Joker Out – prvi samostalni koncert u Beogradu
Joker Out (foto: Ursa Premik)
Joker Out (foto: Ursa Premik)

Joker Out – prvi samostalni koncert u Beogradu

Jedan od trenutno najtraženijih mladih bendova u regionu, slovenački bend Joker Out, najavljuje svoj prvi samostalni koncert u Beogradu.

Shagadelic rock’n’roll atrakcija nastupiće 3. novembra 2023. u Domu omladine Beograda.

Nakon što su, za samo nekoliko dana, rasprodali dva samostalna koncerta u Novom Sadu, Joker Out zakazuje druženje i sa beogradskom publikom. Njihov festivalski nastup na ovogodišnjem Belgrade Beer Fest-u je bio jedan od najposećenijih, a publika je pokazala da želi ponovo da ih vidi i na samostalnom koncertu.

Fanovi iz Srbije nepogrešivo horski pevaju njihove pesme na slovenačkom, a prošle jeseni su objavili i singl na srpskom jeziku, „Demoni“, i time pokazali koliko im je stalo do srpske publike, koja je u međuvremenu odlično prihvatila i njihovu drugu pesmu na srpskom „Ona“.

Gde god da se pojave svojom moćnom muzikom, neverovatnom energijom i šarmom osvajaju srca, posebno devojaka. Već su rasprodali 12.000 karata za svoj najveći koncert 6. oktobra u ljubljanskoj Areni, a i dva koncerta u zagrebačkoj Tvornici, koji će biti održani u novembru posle beogradskog koncerta, već su rasprodata.

Lista nastupa u ovoj godini vrtoglavo raste, pa su zakazane irska, britanska, poljska, španska i nordijska turneja. Moć njihove muzike pokazuju i višemilionska slušanja njihovih pesama na streaming servisima, a evrovizijski hit i generacijska himna „Carpe Diem“ na Spotify-u broji više od 15 miliona slušanja, te se našao i na listi „Top 10 Spotify Global Viral Chart“.

Svoj muzički opus su započeli 2016. godine i razvili muzički pravac koji se naziva šagadelički rok (shagadelic rock’n’roll), a do sada su objavili dva albuma – „Umazane misli“ i „Demoni“. Njihov internacionalni potencijal prepoznaju i međunarodni mediji, pa BBC ističe saradnju sa Costellom, a The Mirror ih poredi sa Harryjem Stylesom.

Bend trenutno radi i na svom prvom albumu na engleskom, koji bi trebalo da bude objavljen početkom sledeće godine.

Prodaja ulaznica za prvi samostalni koncert benda Joker Out u Beogradu, 3. novembra u Domu omladine, počinje u četvrtak 13. jula u 11.00, a ulaznice po ceni od 2.500 dinara mogu se kupiti online i na prodajnim mestima efinity.rs.

(danubeogradu.rs / Orbis Communications)