Naslovna » Porodica » Deca » Muzički paviljon: Edukativna radionica „Kako se sluša džez“
Radionica i koncert "Kako se sluša džez" (foto: Pixabay)
Radionica i koncert "Kako se sluša džez" (foto: Pixabay)

Muzički paviljon: Edukativna radionica „Kako se sluša džez“

Edukativna muzička radionica „Kako se sluša džez“ biće održana u nedelju, 9. jula 2023. od 18.00, u Muzičkom paviljonu na Beogradskoj tvrđavi.

U organizaciji ArtLink festivala i Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, pored džez radionice, za najmlađe od šest do devet godina, biće promovisana i igra „Igraj za prirodu“ u okviru regionalnog edukativnog programa za decu – Geo čuvari – Igraj za prirodu. Najuspešniji takmičari će na poklon dobiti igru.

Program radionice namenjen je i široj publici, mladim umetnicma, učenicima muzičkih škola, studentima i drugim zainteresovanima, sa ciljem upoznavanja mladih, svestranih i obrazovanih ljudi sa džez muzikom.

Dodatno, organizatori žele da probude, prvenstveno kod novih mladih generacija, želju za istraživanjem i stvaralaštvom u oblasti džez muzike i da rade na stvaranju nove, edukovane i obaveštene publike.

Tajne džeza će razotkriti poznati džez umetnik, dr Ivan Ilić, istaknuti umetnik, dirigent, kompozitor, aranžer, docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu – Katerda za džez i popularnu muziku, dugogodišnji dirigent Big benda RTS-a, koji je svoje znanje o džez muzici stekao na Berkli koledžu za muziku u Americi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Program će predstavljati i džez ansambl koga čine studenti Katedre za džez i popularnu muziku FMU, koji će kroz živo izvođenje džez numera i primera omogućiti prisutnoj publici da upozna džez u stvarnom vremenu, neposrednom okruženju i kreativnom kontaktu sa muzičarima, učestvujući u samom stvaranju muzike.

Program edukativne radionice traje oko 75 minuta.

ArtLink festival u naredna dva vikenda na Beogradskoj tvrđavi predstaviće koncert Beogradskog gudačkog kvarteta sa solistom – sopranom Sofijom Petrović 16. jula od 20.00, a 23. jula biće priređen muzički maraton sa kamernim orkestrom Kamerata Balkanika, dirigentom Srboljubom Dinićem i solistima iz regiona.

Programi se nastavljaju na Felix Romuliani 31. jula i u prvoj nedelji avgusta, kada će 5. i 6. avgusta biti organizovan Jazz vikend na Dorćol placu. (danubeogradu.rs)