Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Ukleta kuća
Novi filmovi u bioskopima: Ukleta kuća
Novi filmovi u bioskopima: Ukleta kuća

Novi filmovi u bioskopima: Ukleta kuća

Komedija leta, „Ukleta kuća“, sa elementima fantazije premijerno će biti prikazana u sredu, 26. jula 2023, u nekoliko beogradskih bioskopa.

Ovaj Diznijev film, inspirisan jednom od najvećih atrakcija u zabavnom parku Diznilend, na redovnim repertoarima bioskopa biće od 27. jula.

Priča o ženi i njenom sinu koji dovode u svoju kuću nekoliko, takozvanih, eksperata za mistične pojave kako bi im pomogli da se oslobode natprirodnih pojava snimljena je prema ideji originalne „Uklete kuće“ koja se nalazi u zabavnom parku u Diznilendu i koju, tokom godine, poseti veliki broj fanova.

Komedija reditelja Džastina Simijena, u kojoj je predstavljeno mnogo akcije, specijalnih efekta izduženih hodnika, letećih predmeta i komičnih dijaloga, imala je svoju prvu, istoimenu verziju 2003. godine, kada je glavna uloga poverena Ediju Marfiju, dok je sada, u najnovijem Simijenovom ostvarenju prisutan veliki broj poznatih imena.

Povodom jake glumačke ekipe koja je oživela živopisne likove prikazujući njihove ekscentričnosti i specifičnosti, a koju čine Rosario Doson, Deni DeVito, Oven Vilson, Džared Leto, Vinona Rajder, Džejmi Li Kertis i drugi, reditelj Simijen navodi da je reč o „timu iz snova“.

Rosario Doson kao samohrana majka Gabi useljava se sa svojim devetogodišnjim sinom u kuću, u Nju Orleansu, koju opsedaju duhovi. Kako bi isterala natprirodne pojave iz svog novog doma Gabi poziva u pomoć sumnjivi tim stručnjaka za paranormalne aktivnosti, koji čine jedan vidovnjak, sveštenik i istoričar.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Haunted Mansion / Ukleta kuća. Premijera: 26. jul 2023. (nekoliko beogradskih bioskopa). Početak prikazivanja: 27. jul 2023. Dužina trajanja: 122 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: komedija, porodični, fantastika. Uloge: Jamie Lee Curtis, Rosario Dawson, Winona Ryder, Jared Leto, Dan Levy, Owen Wilson, LaKeith Stanfield, Danny DeVito. Reditelj: Justin Simien.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.