Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Belgrade Youth Fest na Kalemegdanu
Prvi Belgrade Youth Fest na Kalemegdanu
Prvi Belgrade Youth Fest na Kalemegdanu

Prvi Belgrade Youth Fest na Kalemegdanu

Jedinstvena manifestacija Belgrade Youth Fest, povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, biće održana 11. i 12. avgusta 2023. na Kalemegdanu.

Festival namenjen mladima organizuju Kancelarija za mlade Grada Beograda i udruženje „Srbija je ZED – Zworld“.

„Nakon obeležavanja Dana mladih 2022, kada je održan koncert na Kalemegdanu, na platou ispred Pobednika, zbog velikog interesovanja mladih i nedostatka manifestacija posvećenih toj grupaciji, odlučili smo da proširimo ovu priču na zadovoljstvo svih. Manifestacija je prerasla u Belgrade Youth Fest i ove godine će trajati dva dana, uz mnoštvo propratnog programa. Ono što je najznačajnije, ulaz na koncerte i svi festivalski programi biće besplatni“, izjavio je Nikola Lazić, direktor Belgrade Youth Fest-a.

Belgrade Youth Fest će biti održan na Donjem gradu na Kalemegdanu, a sadržaj će biti podeljen na zone: Youth Stage – bina i Youth Village – edukativno zabavni program podeljen u 10 tematskih zona osmišljenih u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije.

Festival prati i projekat Youth Stars.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

„Youth Stars je projekat koji će predstaviti nove mlade talente sa kojima će raditi produkcijski tim festivala. Sredinom juna raspisan je konkurs za mlade talente, pevače i igrače. Najbolji koji budu izabrani za ovaj projekat proći će pripreme sa produkcijom, od odabira pesme, rada na pevanju, interpretaciji, koreografiji, scenskom nastupu, kostimima, kako bi 11. avgusta nastupali na manifestaciji“, dodaje Lazić.

Iako je najavljena, Nataša Bekvalac, zbog tehničkih razloga, neće nastupati na ovom muzičkom događaju. Umesto nje, na Kalemegdanu 11. avgusta publiku očekuju grupa Hurricane, Mahrina, Popov i Henny, dok je 12. avgusta na programu koncert Saše Kovačevića.

Tematske zone koje će biti postavljene na Kalemegdanu tokom trajanja festa biće: Eko, IT, Međugeneracijska, Kultura i tradicija, Sport, Zdravlje, Bezbednost, Zabava, Chill, Mladi i turizam. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.