Naslovna » Izlasci » Sport » Prvi „Serbia Open“ – otvoreno prvenstvo Srbije u preponskom jahanju, Kovilovo 2023
Prvi "Serbia Open" - otvoreno prvenstvo Srbije u preponskom jahanju, Kovilovo 2023
Prvi "Serbia Open" - otvoreno prvenstvo Srbije u preponskom jahanju, Kovilovo 2023

Prvi „Serbia Open“ – otvoreno prvenstvo Srbije u preponskom jahanju, Kovilovo 2023

Od 28. do 30. jula 2023, na terenima Sportskog centra Kovilovo, po prvi put održaće se „Serbia Open“, otvoreno prvenstvo Srbije u preponskom jahanju.

Ulaz će biti besplatan za sve posetioce.

Ovo takmičenje okupiće najbolje jahače iz naše zemlje, perspektivne mlade jahače, talentovanu decu kao i goste iz inostranstva.

Svečano otvaranje prvenstva „Serbia Open“ održaće se u petak, 28. jula od 15.00, u organizaciji Saveza za konjički sport za Olimpijske i FEI discipline. Nakon ceremonije otvaranja nastupiće legendarni kantautor i veliki ljubitelj konja i konjičkog sporta – Zvonko Bogdan.

U tri dana takmičenja održaće se čak 20 utakmica Nacionalnog prvenstva i proglašeni najbolji jahači i jahačice Srbije u kategorijama dece, juniora, žena i seniora. Osim toga, biće priređeno i međunarodno otvoreno prvenstvo.

Turnir će imati i revijalne utakmice u kojima su dobrodošli svi početnici ili mladi konji. Najbolje jahače očekuju kako trofejne tako i novčane nagrade.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Pored samog takmičenja, prateći program ispuniće različiti sadržaji: poni kutak, vožnja kočijama, zabavna utakmica „Ride and drive“, a pored preskakanja prepona, biće predstavljene i druge konjičke discipline kao što su dresurno jahanje i vožnja zaprega.

Ovo je jedinstvena prilika da prisustvujete takmičenju u preponskom jahanju i da se zainteresovani građani upoznaju sa sportom koji donosi lepotu, snagu, eleganciju, rizik, hrabrost i, pre svega, veliku veštinu.

U nedelju, 30. jula, predviđena je dodela nagrada, a zatim i zvanično zatvaranje „Serbia Open“ 2023. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.