Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (11. jul 2023)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Cameron Webb / Unsplash)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Cameron Webb / Unsplash)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (11. jul 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 11. jula 2023, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U utorak, 11. jula od 18.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokalitetima: obala Vinče ka Beloj steni, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkića dunavac, Crvenka i Put ka Staroj Borči, Dunavac, Preliv, Besni fok, Vrbovski, Kovilovo, Glogonjski rit, Jabučki rit, jezero Veliko blato, Ovčanski sebeš, Reva, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Kotež 1, 2 i 3, Borča 1 i 2, Borča pretok, Mali Zbeg, Padinska Skela, KPC „Padinska Skela“, Lisičji jarak, Sava Kovačević, Grga Andrijašević, Resnik 1, Železnik 1, 2 i 3, Popova bara 1 i 2, Put za Ovču 1 i 2, Ovča, Partizanski blok, Resnik 2 i 3, Rupčine, naselje Braća Marić, Mali raj i Surčin 4, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)