Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. jul 2023)
Akcija suzbijanja komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Akcija suzbijanja komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. jul 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 25. jula 2023, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U utorak, 25. jula 2023, od 18.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: Ada Međica, Ada Ciganlija i Makiš, nasip od Dunavca ka Jabučkom ritu, Opovački dunavac, Dunavac, Preliv, Besni Fok, Vrbovski, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, nasip od Dunavca ka Vrbovskom, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev dunavac, Lotosova i Stara Borča, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, Kotež 1, 2 i 3, Borča 1 i 2, Borča pretok, Mali zbeg, Padinska skela, Industrijska zona, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Višnjica, Višnjička banja 1 i 2, Ovča, Put za Ovču 1 i 2, Partizanski blok. Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.