Naslovna » Izlasci » Festivali » 57. Bitef: Počinje prodaja ulaznica
57. Bitef: Snago, ne pristaj da budeš nečija
57. Bitef: Snago, ne pristaj da budeš nečija

57. Bitef: Počinje prodaja ulaznica

Od 3. do 10. oktobra 2023. biće održan 57. Bitef. U glavnom programu publiku očekuje devet predstava, među kojima su nagrađivane evropske predstave.

Biće predstavljeni i hrabri pozorišni izleti sve uspešnijih mladih snaga, kao i najbolje od domaće pozorišne produkcije.

Promotivna prodaja ulaznica počeće u sredu, 30. avgusta od 19.00. Tog dana ulaznice će moći da se kupe sa posebnim popustom od 20% na After Work matineu koji Bitef i kolektiv Kišobran organizuju u baru Sprat u Cetinjskoj 15, kao i putem festivalskog sajta.

Nakon toga, onlajn prodaja ulaznica sa pomenutim popustom od 20% trajaće sve do 10. septembra u 23.59. Posle tog datuma ulaznice će na sajtu festivala moći da se kupe sa popustom od 10%. Na taj način Bitef dodatno želi da popularizuje onlajn prodaju ulaznica kao praksu koja umanjuje štampanje i pravljenje nepotrebnog otpada, čime doprinosi očuvanju životne sredine.

Po redovnim cenama ulaznice će od 11. septembra moći da se kupe i na blagajni Bitefa. Ona će i ove godine biti otvorena u festivalskom pres centru, na prvom spratu MTS dvorane, na Trgu Nikole Pašića. Radno vreme blagajne od 11. do 30. septembra biće od 11.00 do 15.00 (svim danima, osim nedeljom), dok će od 2. do 10. oktobra blagajna raditi u istom terminu, radnim danima i vikendom.

Bitef i Kišobran

Bitef festival i kolektiv Kišobran ogranizuju 30. avgusta od 19.00 veliko letnje druženje u Spratu, pod nazivom Bitef & Kišobran After Work matine, kojim će označiti početak prodaje ulaznica za ovogodišnje izdanje festivala.

Uz osveženje i zvuke koje bira proverena Kišobranova ekipa, posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa festivalskim timom, da iz prve ruke dobiju preporuke za 57. Bitef i obezbede karte po promotivnim cenama.

57. Bitef: Wakatt (foto: Sophie Garcia)
57. Bitef: Wakatt (foto: Sophie Garcia)

– S obzirom na to da je septembar tradicionalno mesec velikih Bitefovih aktivnosti koje vode ka festivalu, želeli smo da iskoristimo poslednje dane avgusta za opušteno druženje sa prijateljima i saradnicima, kao i svim ljubiteljima pozorišta – navode iz Bitefovog tima.

– Kako već nedeljama unazad vlada veliko interesovanje za ulaznice za ovogodišnji program, odlučili smo da ovim druženjem obeležimo i početak prodaja ulaznica. Zbog toga smo za staru Bitefovu publiku, kao i za sve one koji se tek upoznaju sa festivalom, obezbedili specijalni popust od 20 posto – dodaje se u saopštenju.

Ulaz na matine je slobodan, a osim promotivne prodaje ulaznica, posetioce bara Sprat u Cetinjskoj ulici očekuju i brojna iznenađenja.

Snago, ne pristaj da budeš nečija

Pod sloganom „Snago, ne pristaj da budeš nečija“ publika 57. Bitefa biće u prilici da u glavnom programu pogleda predstave koje stižu iz Nemačke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Grčke, Burkine Faso, Belgije i Srbije.

Od ove godine, priključen je i program „Svaka limenka se računa“. Posetioci će biti upućeni na reciklažu i daće svoj doprinos zaštiti životne sredine, kako tokom trajanja festivala, tako i tokom cele godine.

Sve informacije kako o glavnom, tako i o pratećim programima festivala, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala, kao i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.