Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Pravednik 3: Konačno poglavlje
Novi filmovi u bioskopima: Pravednik 3: Konačno poglavlje
Novi filmovi u bioskopima: Pravednik 3: Konačno poglavlje

Novi filmovi u bioskopima: Pravednik 3: Konačno poglavlje

Oskarovac Denzel Vošington započeo je serijal filmova o bivšem marincu Robertu Mekalu 2014. Treći film u nizu „Pravednik 3: Konačno poglavlje“.

Od četvrtka, 31. avgusta 2023, ovaj akcioni film prikazivaće se u domaćim bioskopima, kao poslednji u franšizi. Ovog puta, Denzel nas vodi na putovanje u Italiju, a pridružiće mu se Dakota Fening.

Nakon što je otišao u penziju, bivši pripadnik specijalnih jedinica Robert Mekal pokušava da pronađe utehu u deljenju pravde. U prvom ostvarenju, Mekalovu hladnokrvnu osvetu su osetili ruski mafijaši sa američkom adresom, dok je u drugom delu nastavio da se bori se za pravdu i spašava one kojima je potrebna pomoć.

U završnom delu filma, Robert se nalazi u južnoj Italiji. Mekal pokušava da okrene leđa svojoj prošlosti, ali ubrzo dolazi do saznanja da su ljudi sa kojima se zbližio u Italiji pod jarmom lokalnog mafijaša. Bivšem pripadniku specijalnih jedinica teško je da samo mirno posmatra. Daleko od Bostona, Mekal zna šta mora da učini: da zaustavi mafiju i spasi svoje prijatelje…

Filmovi o „Pravedniku“ zasnovani su na likovima koje su stvorili Ričard Lindhajm i Majkl Sloun, a zapravo su reboot legendarne istoimene televizijske serije iz osamdesetih godina.

Zahvaljujući Denzelu Vošingtonu i reditelju Antoinu Fukuu, čeka nas puno uzbuđenja u bioskopima. Kao i prethodna dva, završni film trilogije napravljen je po jednostavnom, ali efektnom principu filmova osvete, kad jedan čovek zaobilazi pravni sastav i uzima pravdu u ruke.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Equalizer 3 / Pravednik 3: Konačno poglavlje. Početak prikazivanja: 31. avgust 2023. Dužina trajanja: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: akcioni. Uloge: Denzel Washington, Dakota Fanning, David Denman. Reditelj: Antoine Fuqua.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.