Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Prenosna vrata
Novi filmovi u bioskopima: Prenosna vrata
Novi filmovi u bioskopima: Prenosna vrata

Novi filmovi u bioskopima: Prenosna vrata

Snimljen po knjizi britanskog autora Toma Holta, film „Prenosna vrata“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 24. avgusta 2023.

Film sa elementima fantazije, okupio je poznatu glumačku ekipu među kojima istaknute glumce Kristofa Valca i Sema Nila, kao i Mirandu Oto, Patrika Gibsona i australijsku glumicu Sofi Vajld. Za britanski „Radio Times“, Sofi ističe da ju je scenario filma „Prenosna vrata“ podsetio na popularni serijal o Hariju Poteru.

Priča prati Pola Karpentera, pripravnika misteriozne londonske firme sa nekonvencionalnim poslodavcima, uključujući i direktora, čije su namere da promeni drevni magični svet sa modernim korporativnim praksama.

Britanski „The Telegraph“ iznosi da „Sem Nil i Kristof Valc blistaju u ovoj živopisnoj priči o kompaniji koja se bavi magično izazvanim slučajnostima“, dok čuveni „The Guardian“ piše da „iako napetost pristiže i odlazi, film ni u jednom trenutku u potpunosti ne gubi svoju oštricu, najviše zahvaljujući naprasitom Nilu kao Velsovoj desnoj ruci, kao i oštrom senzibilitetu koji podseća na Roalda Dala“.

„The Australian“ navodi: „Ovaj film je živahna, fantastična zabava za mlade i starije“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Portable Door / Prenosna vrata. Početak prikazivanja: 24. avgust 2023. Dužina trajanja: 116 minuta. Država i godina proizvodnje: Australija / 2023. Žanr: fantazija. Uloge: Christoph Waltz, Miranda Otto, Sam Neill, Damon Herriman, Patrick Gibson. Reditelj: Jeffrey Walker.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.