Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Zvuk slobode
Novi filmovi u bioskopima: Zvuk slobode
Novi filmovi u bioskopima: Zvuk slobode

Novi filmovi u bioskopima: Zvuk slobode

Film čija se radnja temelji na istinitoj priči užasne trgovine decom, „Zvuk slobode“, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 31. avgusta 2023.

Zanimljivo je da je ovaj film po gledanosti potukao rekorde u američkim bioskopima, ostavivši iza sebe druge blokbastere.

Pogledajte istinitu životnu priču Timotija Balarda, koji je dao otkaz na poslu u američkom Ministarstvu državne bezbednosti kako bi pomogao da se spasu životi dece žrtava trgovine ljudima u Kolumbiji.

Radnja je usredsređena na Balardovu nevladinu organizaciju „Operacija Podzemna železnica“ koja se bavi sprečavanjem i otkrivanjem trgovine seksom.

Sve počinje u Tegusigalpi, u Hondurasu, kada siromašnom ocu dvoje dece Robertu prilazi bivša kraljica lepote Žisel. Ona nudi njegovoj deci, Migelu i Rosiju, da potpišu ugovore za dečji modeling.

On prihvata i vodi ih na probno fotografisanje. Kada se vrati po decu, otkriva da su nestala. Posle dolazi do informacije da su deca prodata u seksualno roblje…

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Sound of Freedom / Zvuk slobode. Početak prikazivanja: 31. avgust 2023. Dužina trajanja: 131 minut. Države i godina proizvodnje: Meksiko, SAD / 2023. Žanr: akcija, biografski, drama. Uloge: Jim Caviezel, Bill Camp, Cristal Aparicio, Javier Godino, Mira Sorvino, Lucás Ávila, Yessica Borroto Perryman, Manny Perez. Reditelj i scenarista: Alejandro Monteverde.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.