Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (14. avgust 2023)
Akcija "Gradske čistoće" - suzbijanje komaraca (foto: Julian Peter / Pexels)
Akcija "Gradske čistoće" - suzbijanje komaraca (foto: Julian Peter / Pexels)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (14. avgust 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 14. avgusta 2023, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U ponedeljak, 14. avgusta 2023, od 18.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: Batajnica – Pregrevica, obala Dunava, Zaklopača, put za Vrčin, Begaljica, Kamendol, Pudarci, Umčari, Dražanj, Ralja, Trešnja, Šuplja stena, Železnik i Sremčica, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.