Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (31. avgust i 1. septembar 2023)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (31. avgust i 1. septembar 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće danas i sutra mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U četvrtak, 31. avgusta, od 19.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na Adi Ciganliji.

U petak, 1. septembra, od 18.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Ada Međica, obala Save ka Ostružnici i Umci, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev dunavac i Crvenka, put za Staru Borču, Stara Borča, kanali Milutina Borisavljevića i groblje Mali zbeg, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar i oko Katinog kanala.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.