Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (9. avgust 2023)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)
Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (foto: Victor Grabarczyk / Unsplash)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (9. avgust 2023)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 9. avgusta 2023, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U sredu, 9. avgusta 2023, od 19.00 do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki na sledećim lokacijama: Novo Bežanijsko groblje, naselje Soko salaš, Rušanj, Ripanj, Vrčin, SAJ, naselje 13. maj, Goveđi brod, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkića Dunavac, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Katin kanal, Reva i Azilantski centar, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)