Naslovna » Izlasci » Sport » Svetsko prvenstvo u veslanju 2023 u Beogradu
Svetsko prvenstvo u veslanju 2023 u Beogradu
Svetsko prvenstvo u veslanju 2023 u Beogradu

Svetsko prvenstvo u veslanju 2023 u Beogradu

U Beogradu, na Adi Ciganliji, od 3. do 10. septembra 2023, biće održano Svetsko prvenstvo u veslanju, što je najveći sportski događaj godine u Srbiji.

Na kongresu Svetske veslačke federacije (FISA) u Lincu Veslačkom savezu Srbije poverena organizacija 53. mundijala, na kojem će biti podeljen najveći broj karata za Letnje igre u Parizu 2024. Takmičenje u Beogradu imaće, dakle, dodatni značaj, jer će to biti poslednji šampionat uoči Olimpijade.

– Beograd i Srbija su se dokazali kao odlični domaćini najvećih veslačkih takmičenja na Adi Ciganliji… Izbor našeg glavnog grada je i veliko priznanje Veslačkom savezu Srbije i celom srpskom sportu za kontinuitet u izuzetnom organizovanju velikih svetskih i evropskih takmičenja – istakao je Nikola Stojić, naš proslavljeni veslač.

Od ranije je poznato da su sledeća tri svetska seniorska prvenstva redom na Bledu, u Šangaju i u Račicama u Češkoj.

Do sada je prijavljeno više od 1.300 učesnika iz osamdesetak zemalja. U Savskom jezeru je obezbeđena staza od dva kilometra na vodi, sa osam regatnih staza, na kojima će se održati 307 trka.

Od 26. avgusta do 11. septembra 2023, na obalama Savskog jezera biće prisutna redarska i služba obezbeđenja, koja će preventivno delovati i upozoravati posetioce na zabranu ulaska u vodu Savskog jezera tokom navedenog perioda, zbog izraženog rizika i velike opasnosti koje mogu prouzrokovati veslački čamci pri velikim brzinama.

Komplet ulaznica za Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu košta 4.000 dinara, a dnevna karta 600 dinara.

Na zvaničnoj Instagram stranici SP u veslanju biće objavljivanje sve informacije i zanimljivosti vezane za ovaj sportski događaj.

(danubeogradu.rs)