Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Veritas će pružiti kritičnu ekspertizu u zaštiti podataka od pretnji kao što je rensomver
Veritas Technologies
Veritas Technologies

Veritas će pružiti kritičnu ekspertizu u zaštiti podataka od pretnji kao što je rensomver

Veritas Technologies, lider u bezbednom upravljanju podacima u više oblaka, saopštio je da će započeti partnerstvo s javnim sektorom.

To će se dogoditi u sklopu inicijative JCDC – Joint Cyber Defense Collaborative (Zajednička saradnja u sajber odbrani).

Uloga Veritasa u JCDC-u biće rad sa saveznom vladom SAD-a i partnerima u privatnom sektoru zajedno s državnim, lokalnim, plemenskim i teritorijalnim vladama kako bi pomogao u vođenju razvoja i implementacije zajedničkih planova sajber odbrane i operacija, kako bi se umanjio rizik po sajber ekosistem i kritičnu infrastrukturu.

Kao član JCDC-a fokusiran na upravljanje podacima raspoređenim u multi-cloud okruženjima, Veritas, koji pripada privatnom sektoru, će jedinstvenom ekspertizom doprineti u povećanju sajber žilavosti kritičnih podataka raspoređenih širom oblaka i u lokalu, kako bi ih zaštitio od rensomvera i drugih sajber pretnji.

Kevin Jangkvist, potpredsednik Veritasa za američki javni sektor, rekao je:

„Podaci su okosnica modernog društva – globalne ekonomije, upravna tela i kritična infrastruktura se oslanjaju na njih. Ali, ti kritični podaci su ugroženi. Trenutne procene sugerišu da sajber-kriminalci ciljaju podatke rensomverom svakih 11 sekundi. Sada, više nego ikada, od vitalnog značaja je sposobnost da se brzo i u razmeri izvrši oporavak od ovih kriza pomoću proverenih tehnologija. Do sada nezabeleženom brzinom udružuju snage javni i privatni sektor kroz inicijative kao što je JCDC za rešavanje ovog višestrukog izazova.“

Pored rada na zajedničkom cilju unapređenja kolektivne pozicije sajber bezbednosti SAD-a i njenih strateških međunarodnih partnera, Veritas i njegovi klijenti imaće koristi od članstva u JCDC-u kroz Veritasovu 1-na-1 saradnju s bezbednosnim analitičarima, operativnu analizu i korišćenje portala za razmenu informacija, dostupnog samo partnerima JCDC-a.

O Zajedničkoj saradnji u sajber odbrani

U skladu sa novim ovlašćenjima američkog Kongresa, Agencija za sajber bezbednost i bezbednost infrastrukture (CISA) osnovala je JCDC u avgustu 2021. godine da transformiše tradicionalna javno-privatna partnerstva u privatno-javnu operativnu saradnju u realnom vremenu i prebaci paradigmu s reagovanja na pretnje i ranjivosti na proaktivno planiranje i preduzimanje koraka za njihovo ublažavanje.

JCDC kombinuje vidljivost, uvide i inovacije privatnog sektora sa mogućnostima i vlastima federalnog sajber ekosistema da kolektivno suzbiju sajber rizike.

Saznajte više o JCDC na CISA.gov/JCDC.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.