Naslovna » Izlasci » Festivali » 11. Festival savremenog cirkusa CirkoBalkana u Silosima Beograd
11. Festival savremenog cirkusa CirkoBalkana u Silosima Beograd
11. Festival savremenog cirkusa CirkoBalkana u Silosima Beograd

11. Festival savremenog cirkusa CirkoBalkana u Silosima Beograd

CirkoBalkana festival održava se u okviru 57. Bitefa, od 21. septembra do 7. oktobra 2023. u prepoznatljivom cirkuskom šatoru, u Silosima Beograd.

CirkoBalkana, međunarodni putujući festival savremenog cirkusa okuplja lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse, podstiče saradnju i razmenu iskustava. Na taj način, ovaj jedinstveni festival predstavlja savremeni cirkus kroz njegov autentični i inovativni izvođački vokabular.

Cirkuski šator postavljen je na adresi Žorža Klemansoa 37 (Luka Beograd, Silosi Beograd), a publika će tokom CirkoBalkana festivala imati priliku da pogleda predstave trupa i umetnika iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Slovenije, Meksika i Sirije.

Kao i prethodnih godina, festivalski program obogaćen je edukativnim radionicama u koje se ubraja i radionica letećeg trapeza koja pruža profesionalcima i amaterima jedinstvenu priliku da se oprobaju u ovoj disciplini.

Ovogodišnji program možete pogledati na ovom linku.

CirkoBalkana se realizuje u saradnji sa cirkuskom školom Turbul iz Francuske, ali i kao deo projekta Solo But Not Alone koji se sprovodi sa italijanskim savremenim cirkuskim umetnicima okupljenim oko organizacije Quattrox4. (danubeogradu.rs)