Naslovna » Izlasci » Akcije » Dečija nedelja 2023
Dečija nedelja 2023 (detalj sa plakata koji je ilustrovao Boris Kuzmanović)
Dečija nedelja 2023 (detalj sa plakata koji je ilustrovao Boris Kuzmanović)

Dečija nedelja 2023

Dečija nedelja 2023 biće organizovana od 2. do 8. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije„, manifestacija će biti posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

U nedelju, 1. oktobra od 14.00, u Narodnom muzeju biće dodeljena priznanja za dobročinstvo deci „Maslačak“ i tako će biti najavljena manifestacija.

U Narodnoj skupštini, 3. oktobra od 12.00, biće održana Sednica učeničkih parlamenata, čija je tema „Aktivna uloga vršnjačkih timova škola u razvoju empatije i solidarnosti“.

Javna debata „Porodica temelj društva – podrška roditeljstvu“ planirana je za 4. oktobra od 12.00 u Medija centru (Terazije 3). Godišnje nagrade „Neven“ i „Dobra igračka“ biće dodeljene u okviru manifestacije Dečija nedelja 2023, 5. oktobra od 13.00 u Narodnom muzeju.

Festival dečijeg stvaralaštva, 6. oktobra od 12.00 u MTS dvorani, čine prezentacije dečijih radova i kreativne radionice, a razmena igrovnih i stvaralačkih aktivnosti dece i starih pod sloganom „Mostovi među generacijama“ biće upriličena 7. oktobra od 11.00, u Gerontološkom centru Beograd – Dom Bežanijska kosa.

Deo manifestacije postala je i 26. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda.

Sve vreme manifestacije trajaće nacionalna online kampanja „Veliko srce dece Srbije – slagalica prijateljstva!“ čiji će rezultati biti objavljeni 8. oktobra na društvenim mrežama Prijatelja dece Srbije.

(danubeogradu.rs)