Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival mladih vizionara u Beogradu
Festival mladih vizionara (ilustracija: Pixabay)
Festival mladih vizionara (ilustracija: Pixabay)

Festival mladih vizionara u Beogradu

Od 21. do 23. septembra 2023. u Dorćol Platzu (Dobračina 59) biće održan Festival mladih vizionara pod sloganom „Sada je na tebe red!“.

Cilj manifestacije je da mladi iz različitih krajeva Srbije predstave svoje uspehe i ideje koje imaju i ostvaruju u oblasti aktivizma, kulture, ekologije, preduzetništva, sporta…

U delu programa „Priče iz kraja“, dvanaestoro mladih će podeliti priče o inicijativama i aktivnostima koje su sproveli i idejama koje su realizovali, a među kojima je mnoge podržao projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“.

Planirana su i dva panela, „Iskreno o omladinskoj politici“ i „Akcije mladih“.

Na „Bazaru mogućnosti“ tokom drugog i trećeg dana festivala učesnici i učesnice će moći da razgledaju proizvode i razgovaraju sa mladim preduzetnicima i preduzetnicama. Premijerno će biti prikazan film o omladinskim inicijativama „Aktiviraj S(V)E“, a Filip Računica izvešće stand-up komediju „Možeš misliti nadimak“.

Deo festivala posvećen druženju i zabavi obeležiće koncert Grupe Tri i nastup DJ-a Časna sestra.

Trećeg dana Festivala mladih vizionara, 23. septembra od 14.00 do 17.00, Bazar mogućnosti biće otvoren za javnost. (danubeogradu.rs)