Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Harlem Gospel Choir – Omaž Vitni Hjuston u Beogradu
Harlem Gospel Choir - Omaž Vitni Hjuston u Beogradu
Harlem Gospel Choir - Omaž Vitni Hjuston u Beogradu

Harlem Gospel Choir – Omaž Vitni Hjuston u Beogradu

Jedan od najpoznatijih i najdugotrajnijih gospel horova na svetu Harlem Gospel Choir, održaće koncert 6. decembra 2023. u MTS Dvorani.

Izvešće neke od najvećih hitova Vitni Hjuston, povodom obeležavanja 60 godina od rođenja proslavljene pevačice.

Raskošnost glasova članova čuvenog hora će na poseban način predstaviti pesme Vitni Hjuston, koja je imala jedan od najlepših i najmoćnijih glasova svih vremena.

Harlem Gospel Choir se vraća u Beogradu posle čak 14 godina, tako da je ovo koncert koji je retko na repertoaru koncertnih dvorana u Srbiji i ne treba ga propustiti.

Hor će, pored dobro znanih pesama Vitni Hjuston, izvesti i najpoznatije pesme gospel tradicije, od „Oh Happy Day“ do „Amazing Grace“, naizmenično sa savremenim gospel pesmama, džezom i bluzom, uz osvrt na pop muziku, pokušavajući da ujedine narode i nacije, koji postaju sastavni deo njihovih uzbudljivih živih nastupa. Njihove pesme sežu duboko u dušu onih koji ih slušaju, šireći poruku radosti i nade.

Jedinstvena tradicija gospel pesama je zauvek promenila svetsku muziku, te mnogi muzički stilovi potiču upravo od crnog gospela.

Inspirativna snaga crne gospel muzike u izvođenju ovog hora već skoro 40 godina oduševljava publiku širom sveta, ali i brojne poznate muzičare koji su želeli da učestvuju u njihovim projektima. Oni su jedini gospel hor koji je nastupao zajedno sa superzvezdama kao što su Bono iz U2, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu i nedavno Sem Smith, Damon Albarn i Pharrell Williams.

Nastupali su za predsednike Amerike, pape, britansku kraljevsku porodicu, Nelsona Mandelu, a snimali su sa Keithom Richardsom, The Chieftains i mnogim drugim slavnim muzičarima.

Harlem Gospel Choir je osnovao Alen Bejli 1986. godine povodom proslave u čast Martina Luter Kinga i sastavljen je od najboljih glasova i muzičara iz crnih crkava njujorškog kvarta Harlem.

Prodaja karata za ovaj poseban muzički užitak, koji organizuje Charm Music Serbia, počinje u četvrtak, 14. septembra u 10.00, na svim prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, kao i na blagajni MTS dvorane i online na mtsdvorana.rs.

Cena ulaznica se kreće od 3.400 do 4.600 dinara. (danubeogradu.rs / Orbis Communications)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.