Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Pričaj sa mnom
Novi filmovi u bioskopima: Pričaj sa mnom
Novi filmovi u bioskopima: Pričaj sa mnom

Novi filmovi u bioskopima: Pričaj sa mnom

U MTS dvorani i bioskopu CineGrand biće priređeno Horor veče, u četvrtak, 21. septembra 2023, posvećeno početku prikazivanja filma „Pričaj sa mnom“.

Najstrašniji film ove godine je debitantsko delo mlade braće Filipu koja su poznata po globalnoj internet senzaciji „RackaRacka“ sa više od 1,5 milijardi pregleda na YouTube-u.

Film prati nekoliko tinejdžera okupiranih novom zanimacijom – prizivanjem duhova. Kada njihova, samo naizgled bezazlena šala postane viralna, stvari odlaze van kontrole.

„Film je o tinejdžerki koja je navučena na prizivanje duhova, ali na dubljem nivou radi se o mladim ljudima koji se suočavaju sa zavisnošću i mentalnim bolestima, tako da ono što počne kao bekstvo od potisnutog bola, može da završi zastrašujućom erupcijom bola“, rekla su braća Filipu.

Mia je devojka koja je ostala bez majke, a emotivno je udaljena od svog oca. Njena porodica su njeni prijatelji, međutim ona se i dalje oseća otuđenom.

Dok sede oko stola hvatajući se za svoje telefone, grupa prijatelja saznaje da uz pomoć balsamovane ruke može da priziva duhove. Mia hvata misterioznu ruku i izgovara ključne reči – „pričaj sa mnom“ – shvatajući da njeno telo obuzima nepoznati duh. Ipak, grupi prisutnih promiče trenutak kada jedan od njih oslobodi zastrašujuće natprirodne sile.

Reditelji ističu da je „Pričaj sa mnom“ iskren film o tome kako se tinejdžeri nose sa svojim osećanjima, kao i o pronalaženju izlaza iz onoga što ih čini da se osećaju loše.

„Naša polazna tačka je da stvorimo potpuno uverljiv svet, tinejdžeri mogu da osete kada je nešto izveštačeno. Imamo glumce tinejdžere koji govore i glume kao tinejdžeri, a ne starije koji igraju mlade.“

Zanimljivo je da je kasting za glumce trajao dve godine.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Talk to Me / Pričaj sa mnom. Početak prikazivanja: 21. septembar 2023. Dužina trajanja: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Australija / 2023. Žanr: horor. Uloge: Sophie Wilde, Joe Bird, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Miranda Otto. Reditelji: Danny Philippou, Michael Philippou.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.