Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. septembar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 23. i 24. septembar 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 23. i 24. septembar 2023: prvog jesenjeg dana biće malo i umereno oblačno, a u nedelju – kiša.

Vremenska prognoza za subotu, 23. septembar 2023.

  • Sunce izlazi u 6.26, a zalazi u 18.34.

Jesen 2023. dolazi u subotu ujutru, u 8.50. U Beogradu će biti malo i umereno oblačno, bez padavina, sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine: od 22 pre podne do maksimalna 34 stepena. Tokom celog dana duvaće jači severozapadni vetar.

Biometeoroška prognoza: biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih, naročito na kardio i cerebrovaskularne bolesnike. Pospanost, bolovi u kostima i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatno odevanje. Neophodna je povećana pažnja u saobraćaju.

Ako putujete van Beograda… naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u subotu posle podne zahvatiti severne i zapadne, u toku noći ka nedelјi i u nedelјu, proširiće se i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina od 30 do 70 mm, lokalno i više i to naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Vremenska prognoza za nedelju, 24. septembra 2023.

  • Sunce izlazi u 6.27, a zalazi u 18.32.

Očekuje se pretežno oblačno vreme, sa kišom u toku noći između subote i nedelje, kao i tokom dana, pogotovo popodne i uveče. U odnosu na prethodni dan, temperatura će biti značajno niža, od 18 do 24 °C. Vetar jači, severoistočni.

(danubeogradu.rs / RHMZ)