Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 30. septembar i 1. oktobar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 30. septembar i 1. oktobar 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 30. septembar i 1. oktobar 2023: pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme, a u nedelju uveče – kiša.

Vremenska prognoza za subotu, 30. septembar 2023.

  • Sunce izlazi u 6.34, a zalazi u 18.21.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine: od 14 pre podne do maksimalnih 27 stepeni. Tokom celog dana duvaće slab vetar zapadnih pravaca.

Biometeoroška prognoza: nastavlјa se period povolјnih biometeoroloških prilika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti neraspoloženje i problemi sa snom. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora u najtoplijem delu dana.

Ako putujete van Beograda… biće pretežno sunčano i natprosečno toplo vreme, a samo se u subotu uveče na severu, a u nedelјu i u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje sa lokalnom pojavom kiše ili kratkotrajnih plјuskova sa grmlјavinom. Jutra će biti sveža, a maksimalne temperature u većini mesta od 23 do 28 °C.

Vremenska prognoza za nedelju, 1. oktobra 2023.

  • Sunce izlazi u 6.35, a zalazi u 18.19.

Očekuje se pretežno oblačno vreme, sa kratkotrajnom kišom u toku noći između subote i nedelje, kao i uveče u pojedinim delovima Beograda. U odnosu na prethodni dan, temperatura će biti za nijansu niža, od 15 do 24 °C. Vetar jači, severozapadni.

(danubeogradu.rs / RHMZ)