Naslovna » Porodica » Deca » 19. Kids Fest: Tu sam sa drugarima
19. Kids Fest: Tu sam sa drugarima
19. Kids Fest: Tu sam sa drugarima

19. Kids Fest: Tu sam sa drugarima

Tradicionalno na jesen počinje ugledni Dečiji filmski festival Kids Fest koji slavi devetnaest godina postojanja pod sloganom „Tu sam sa drugarima“.

U mnogim gradovima u Srbiji od 15. do 22. oktobra 2023. biće održan najpoznatiji dečiji filmski festival Kids Fest, uz čije kreiranje je tokom poslednjih devetnaest godina stasalo mnogo generacija.

Za neku novu, savremenu publiku, osmišljen je još jedan festivalski repertoar koji će imati svojih 12 premijera kod nas, a čije su priče u skladu sa sloganom festivala i upućuje na važnost drugarstva i neophodnosti negovanja međusobnog razumevanja od najranijeg detinjstva.

Kao i prošlih godina i na 19. Kids Fest-u zaživeće najnoviji animirani, igrani i dokumentarni naslovi svetskih kinematografija, pa osim norveških, britanskih, francuskih i kineskih, na bioskopskom platnu naći će se i dečiji filmovi iz regiona i okruženja, a pored premijera festival će reprizirati i neke poslednje Diznijeve sinhronizovane filmove.

Film „Dnevnik Pauline P.“ reditelja Nevena Hitreca otvoriće u nedelju, 15. oktobra, u MTS dvorani 19. Kids Fest. Film koji je prikazan na filmskom festivalu u Puli, gde je pobrao veliku pažnju i srca publike, stiže i kod nas, a za premijeru filma i dan otvaranja dečijeg festivala karte se već od danas mogu pronaći na blagajni bioskopa.

„Dnevnik Pauline P.“ donosi priču o vragolastoj devojčici koja na sebi svojstven način proživljava i rešava sve one radosti, brige i nedoumice koje se javljau tokom njene svakodnevice. Uloga Pauline pripala je mladoj glumici Katji Marković.

Ovo je priča o Paulini P, snažnoj, emotivnoj i duhovitoj protagonistkinji ovoga filma i svog života, gde unutar školske godine pratimo njene avanture u razredu i kod kuće, kao i sve probleme koje ona uspešno savladava.

Nakon Sarajevo film festivala na 19. Kids Fest-u premijerno će biti prikazan animirni film „Snovi jednog robota“ (Robot’s Dreams), španski crtani film zasnovan na grafičkoj noveli Sare Varon koji govori o prijateljstvu jednog psa i jednog robota. Animirani film, snimljen po istinitom događaju, „Titina“ (Titina) o osvajanju Severnog pola i psu koji je bio neizostavni prijatelj ekspedicije takođe će premijerno biti prikazan na festivalu.

U repriznim terminima naći će se francuski igrani filma „Velika avantura mačke Ru“ o prijateljstvu jedne mačke i jedne devojčice, kao i Diznijev „Elemental“ o spoju nemogućeg, elemenata vode i vatre.

I ove godine domaćin 19. Kids Fest-a biće MTS dvorana, dok će se u Beogradu dečiji filmski festival održati i u bioskopima: Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG, Cineplexx BEO Shopping Center, Cine Grand BIG Rakovica i bioskop Tuckwood.

Ovde preuzmite ceo program 19. KIDS FEST-a! (209 downloads)

Kids Fest će biti održan i u Novom Sadu u bioskopima Arena Cineplex i Cineplexx Pormenada, dok se u Kragujevcu očekuje u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza. U Nišu centri dešavanja festivala biće – Vilin grad, Cine Grand Delta Planet Niš i Cineplexx Niš.

Podsetimo, dečiji filmski festival Kids Fest je zabavna i edukativna manifestacija za decu, koja vraća decu tradicionalnim vrednostima gledanja filmova ispred bioskopskog platna. Cilj festivala je da popularizuje filmsku umetnost ujedno utemeljujući neku novu filmsku publiku, potencijalne filmske radnike i stručnjake u budućnosti.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.